Quincy Promes

Proslavljeni nizozemski reprezentativac nožem napao rođaka, prijeti mu kazna od dvije godine zatvora. Ovo je mogući motiv...

03.03.2023 u 17:51

Bionic
Reading

Nizozemsko javno tužiteljstvo zatražilo je dvogodišnju zatvorsku kaznu za bivšeg nizozemskog nogometnog reprezentativca Quincyja Promesa (31) kojem je u petak počelo suđenje za napad nožem

Napadač moskovskog Spartaka je na obiteljskom druženju u srpnju 2020. godine nožem napao rođaka tijekom svađe i pritom ga ubo u koljeno.

Promes je prvotno optužen za pokušaj ubojstva, no tužba je kasnije preinačena u teški napad. Tužiteljstvo traži dvogodišnju kaznu, dok se Promes izjasnio da nije kriv.

"Javno tužiteljstvo zatražilo je dvije godine zatvora protiv muškarca koji je osumnjičen da je nožem ubo svog rođaka u koljeno. Žrtva je pretrpjela ozbiljne ozljede za koje su bili potrebni mjeseci kako bi se oporavila," poručili su nizozemski tužitelji.

"Motiv napada nije sasvim jasan, ali bi to mogla biti krađa tetina nakita," dodaje se.

Promes je od 2021. član moskovskog Spartaka, čiji je dres nosio i od 2014. do 2018. godine, a igrao je i za Twente, Sevillu i Ajax.

Za nizozemsku reprezentaciju je upisao 50 nastupa i postigao sedam golova.