zastrašivanje

Zlokobno upozorenje vodstvu talijanskog prvoligaša, poklon u stilu filma 'Kum'

25.02.2023 u 17:25

Bionic
Reading

Vodstvo talijanskog prvoligaša Sampdoria dobilo je zlokobno upozorenje od nepoznatih osoba u subotu kada je odsječena svinjska glava dostavljena u sjedište kluba, koji se bori za ostanak u Seriji A

Poklon u stilu filma 'Kum' pronađen je u kutiji zajedno s porukom upućenom bivšem predsjedniku kluba Massimu Ferreru i sadašnjem dopredsjedniku Antoniju Romeiju u kojoj piše 'sljedeće glave bit će vaše', rekao je glasnogovornik kluba.

Na mjesto događaja pozvana je policija, dodao je.

Sampdoria je u priopćenju izrazila 'duboki bijes i ogorčenost pred još jednim ozbiljnim činom zastrašivanja'.

Prošlog mjeseca, prazan metak dostavljen je u Sampdorijine urede popraćen prijetnjama Ferreru i Edoardu Garroneu, bivšem vlasniku kluba. Ferrero, koji još uvijek kontrolira Sampdoriju putem obiteljskog holdinga, dao je ostavku na svoju poziciju nakon što je uhićen 2021. zbog financijskih optužbi koje nisu povezane s nogometom. Ovaj 71-godišnjak je razbjesnio navijače koji kažu da uništava Sampdorijine financije i odbija prodati klub novim vlasnicima koji su sposobni spasiti ga od financijske i sportske katastrofe.

Momčad sa sjedištem u Genovi trenutno se nalazi na pretposljednjem mjestu tablice s 11 bodova nakon 23 utakmice, osam bodova udaljen zone spasa, dok im kritično nedostaje novca.

I druge talijanske momčadi u prošlosti su se suočavale sa sličnim zastrašivanjem.

Sportskom direktoru Palerma 2006. je poslana odsječena kozja glava, dok je 1999. predsjednik Reggine dobio krvavu glavu bika.