NAVIJAČI SPASITELJI

Propao mu transfer, pa posudio dres da bi igrao za svoj klub

05.08.2014 u 19:40

Bionic
Reading

Kostarikanski nogometni reprezentativac Celso Borges odigrao je možda i posljednju utakmicu za švedski AIK u dresu koji je morao posuditi od navijača.

Nesvakidašnja situacija dogodila se 26-godišnjem reprezentativcu Kostarike Celsu Borgesu, jednom od najzaslužnijih što je Kostarika plasmanom u četvrtfinale bila jedno od najugodnijih iznenađenja nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Brazilu.

U 17. kolu švedskog prvenstva Borgesov klub AIK gostovao je kod IFK Göteborga i ostvario vrijednu pobjedu od 2:0, u kojoj je Borges imao važnu ulogu, iako u startu nije trebao ni zaigrati.

Naime, AIK i francuski prvoligaš Evian pred dogovorom su o prelasku Kostarikanca pa je Borges bio izostavljen iz momčadi. No, kad dogovor nije postignut, Borges je doletio u Göteborg, a trener ga je odlučio poslati na teren. Tada se pojavio mali problem - ekonom AIK-a Borgesovu je 'desetku' ostavio u Stockholmu.

No, spasonosno rješenje pronašli su na tribini s navijačima AIK-a. Borges je od jednog navijača posudio dres i pomogao AIK-u na putu do pobjede koja je klub gurnula na drugo mjesto ljestvice.

'Drago mi je što sam mogao pomoći klubu kojeg volim', rekao je navijač AIK-a Luis za dnevnik Sportbladet.

Borges je, naravno, vratio dres presretnom navijaču, ali je nakon utakmice odbio potvrditi da je to bila njegova posljednja utakmica za švedski klub u kojem je proveo dvije sezone.

'Ništa još nije potvrđeno i ne mogu vam reći da je ovo bila moja posljednja utakmica za AIK. Moramo pričekati rasplet', rekao je 26-godišnji Kostarikanac.