igrao u bundesligi

Promjene u Hajduku: nema više Diamantakosa, ali je predstavljen igrač čiji je dječački san bio igrati za Bile

10.01.2022 u 16:42

Bionic
Reading

S prvim danima 2022. godine na Poljudu je postalo prometno. Splitski Bili uspjeli su pronaći klub za Dimitrios Diamantakosa, dok će novi igrač u Dambrauskasovoj momčadi biti Lukas Grgić

Izraelski prvoligaš F.C. Ashdod bit će klub u kojem će do kraja sezone igrati Dimitrios Diamantakos. Riječ je o posudbi, a potom će se vidjeti hoće li se Grk vratiti na Poljud.

Isto tako, vrlo je izvjesno da će se o mogućem povratku Marina Jakoliša također razgovarati tek na kraju sezone, jer prema najavama dolazaka, upitno je bi li za ovog igrača bilo mjesta u prvoj momčadi, s obzirom na to da je lijeva strana Hajduka popunjena.

Prema tome, želje Hajdukovih navijača, koji su na turniru Četiri kafića ovacijama dočekali Jakoliša, zasad bi ipak mogla ostati neuslišana.

Ali, sportski direktor Mindaugas Nikoličius ipak je osigurao prvo pojačanje. Naime, Hajduk i austrijski LASK postigli su dogovor o transferu 26-godišnjeg veznog igrača Lukasa Grgića koji je ovog ponedjeljka na Poljudu potpisao za Bijele do ljeta 2026. godine.

Lukas je rođen 17. kolovoza 1995. godine u Welsu u Austriji, a u nogometnom klubu FC Wels započeo je karijeru i napravio prve nogometne korake. Do sada je osim za LASK nastupao za austrijske klubove Hertha Wels, SV Wallern, SV Ried i WSG Tirol.

U aktualnoj sezoni upisao je ukupno 23 službena nastupa za LASK od čega 13 u austrijskoj Bundesligi, tri u Kupu, tri u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu te četiri u skupini Konferencijske lige. Pri tom je postigao dva pogotka uz dvije asistencije.

'Lukas Grgić je polivalentan vezni igrač vrlo dobrih tehničkih i taktičkih karakteristika. Dugo ga pratimo, već godinu dana se nalazi u procesu skautinga pri čemu smo u više navrata koristili analize uživo. Željan je dokazivanja i prepun motivacije da se dokaže u klubu za koji navija od malena. Njegov dolazak donosi nam širinu u veznom redu i vrlo je bitno što je po profilu drukčiji od igrača koje imamo u kadru. U igri ga odlikuje pozitivna drskost i agresivnost kao i izražen pobjednički mentalitet i kompetitivnost. Kada uzmemo u obzir sve navedene karakteristike, smatramo da bi se trebao uklopiti u naš stil i model igre te podići razinu kvalitete naše momčadi. U procesu adaptacije sigurno će mu pomoći poznavanje mentaliteta, okruženja i hrvatskog jezika. Radi se o karakternom igraču i osobi koja Hajduk vidi kao korak naprijed u razvoju svoje karijere, a ujedno i ispunjenje dječačkog sna ', istaknuo je Hajdukov sportski direktor Nikoličius, a prenosi službena stranica kluba.