OTKRIVAMO RAZLOGE

Prodaja Sušića je jackpot za Hajduk, propast za Inter!

06.01.2015 u 12:00

Bionic
Reading

Prilikom glasina o prelasku Tina-Svena Sušića u talijanski Inter na našem smo portalu Tribina.hr od naših analitičara dobili mišljenje tko je tim transferom profitirao. Sada, kada je transfer gotovo izvjestan, predstavljamo rezultate

Naši su se analitičari izjasnili kako je Hajduk vjerojatno napravio potez desetljeća, dok nije sasvim jasno kako se Interu može za ovaj posao dati 'palac gore', pogotovo ako će odšteta biti u rangu od pet milijuna eura, iznos o kojem se sve glasnije priča.

Rezultatima naših anketa, Hajduk je napravio odličan, SUšić dobar, a Inter tek ispodprosječan posao…


Naš je analitičar Igy dodatno objasnio u čemu je problem:
Što se tiče samog Sušića, prelazak u Inter bi sigurno bio veliki korak i osiguravanje financijske situacije. Problem je u tome što igrački Sušić još nije na razini koja bi bila dovoljna za igru u Interu i velika vjerojatnost je da bi završio na klupi što sigurno nije dobro za igrača koji još uvijek mlad i u idućim godinama bi trebao napraviti prijelaz iz top igrača prve lige u minimalno igrača za ligu petice.

Tribina.hr

Community portal na kojem možete pročitati najbolje nogometne analize te sami kreirati sadržaj. Više o ovoj temi pročitajte OVDJE!

Ono što iznenađuje u ovom svemu je pitanje o ambicijama Intera. Inter bi trebao biti na putu da ponovno postane klub će igrati u najelitnijem nogometnom natjecanju - Ligi prvaka. Priča se o građenju nove momčadi i u njoj je za sada teško vidjeti Sušića koji je sada po našem indexu snage na 5.1 (listu igrača HNL-a pogledajte OVDJE). Da bi zadovoljio ambicije Intera i postao prvotimac morao bi doći do indexa 7 i tu nastaje problem. Inter nema vremena da ga kod sebe razvija u tolikoj mjeri. Oni nisu Dinamo niti Sušić nije Sammir pa da se kalja pet godina da bi se moglo reći da je napredovao. Inter ima igrača koji su prosjek lige petice i sada im trebaju igraći koji su prosjek Lige prvaka (ili bolje), a kupovine ispod, osim ako se radi o jako talentiranim mladićima, Inter si ne bi smio dopustiti jer im ne treba netko tko će sjediti na klupi, nego netko tko će ući odmah i dati dimenziju više.

Jedino moguće rješenje je da Inter vidi u Sušiću potencijal i da bi ga kupio pa dao na posudbu u neki manji klub u kojim bi napravio taj prijelaz od top igrača prve HNL do igrača koji bi bio prosjek Lige prvaka. Dojam je da bi Sušić mogao maksimalno doći do nekog rezervnog igrača Intera, koji bi hipotetski govoreći u budućnosti igrao Ligu prvaka.

Kada se sve zbroji i ako gledamo na Inter kao klub koji misli se dići iz prosječnosti Serije A onda za ovaj transfer ima palac dolje. Ako pak priča o velikim ambicijama padne u vodu onda transfer Sušića nije toliko loš jer Tino će sigurno jednog dana dogurati do igrača za ligu petice i to je dovoljno za biti u rotaciji u nekom prosječnom Interu.