LUDI SPONZORSKI UGOVORI

Procurilo koliko je Neymar zaradio u svojoj prvoj sezoni u PSG-u; ovo je iznos koji će vas šokirati, a plaća od kluba pored toga izgleda tako mala

06.09.2021 u 18:35

Bionic
Reading

U javnost izlazi sve više detalja oko transfera Neymara iz Barcelone u PSG koji se dogodio u ljeto 2017. kao i neke nevjerojatne stvari iz ugovora

Brazilac je nedavno potpisao novi ugovor s Parižanima do ljeta 2025. koji će mu i daje jamčiti godišnju plaću od 37 milijuan eura, ali to je samo mali dio onoga što zaradi tijekom 365 dana.

Podsjećamo, PSG je Barceloni za ovog napadača platio 22 milijuna eura što je i dan danas svjetski rekord po pitanju odštete koja je isplaćena za nekog nogometaša.

'Zaradit ćemo više novca od Neymara nego što ćemo potrošiti', rekao je predsjednik PSG-a Nasser Al Khelaifi po potpisu ugovora sa Brazilcem 2017. godine, a tada su se zbog toga iznosa na noge digli Fifa i Uefa, jer i njima je to bilo previše novca za jednog igrača.

Svoj odlazak iz Barcelone Neymar je lijepo unovčio, jer osim spomenute plaće imao je u ugovoru i razne bonuse za trofeje, golove, titutlu najboljeg strijelca, a jedan dodatak u ugovoru, koji je sada isplivao na površinu je izazvao nevjericu. Naime, Neymar dobiva dodatnih 541.680 eura mjesečno za etičnost odnosno mora se ponašati ljubazno i prijateljski prema navijačima, kojima mora biti na raspolaganju ako od njega zatraže autogram. U taj je bonus uključena i zabrana kritiziranja igre ili suigrača tijekom utakmica.

No to nije sve, prema informacijama s kojima raspolaže španjolska Marca, Neymar je zaradio je 400 milijuna eura samo u prvoj sezoni u PSG-u i to zahvaljujući brojnim sponzorskim ugovorima. Zaista nestvarna cifra s kojom nadmašuje i Cristiana Ronalda i Lionela Messija. A to je samo iznos iz prve godine ugovora, tko zna koliko je milijuna kapnulo na račun od sponzorskih ugovora u sljedećim sezonama u dresu PSG-a.