Čeka se sastanak

Procurila tajna iz svlačionice; Messi u siječnju može zauvijek napusti Barcelonu, a otkriven je i glavni razlog koji ima veze s njegovom suprugom

08.10.2020 u 10:10

Bionic
Reading

Iako je legendarni Argentinac Lionel Messi, nakon što je otvoreno izrazio želju da odmah želi napustiti Barcelonu, ipak ostao ove sezone na Camp Nou čini se da bi moglo doći do preokreta koji baš nitko nije očekivao

Nije tajna kako Lionel Messi nije u najboljim odnosima s čelnicima Barcelone, a jako ga je naljutio i način na koji je iz kluba potjeran njegov prijatelj Luis Suarez.

Po onome što se može doznati iz kluba Messi sve češće pokazuje znakove nezadovoljstva, a navodno se zakačio i s nekoliko suigrača.

Tako španjolski mediji donose da je došlo do navodne svađe između Messija i Gerarda Piquea. Njih dvojica, ako je vjerovati izvorima iz svlačionice, više ne razgovaraju. Glavni razlog? Okidač je bio činjenica jer mu Pique, jedan od legendarnih igrača kluba, nije pružio podršku kada se našao u sukobu s predsjednikom Josepom Maria Bartomeuom.

Ali to nije sve jer od prije je poznato kako Messijeva supruga Antonela te Piqueova supruga Shakira nisu u dobrim odnosima. Sve je kulminiralo u ljeto 2017. kada se Pique nije pojavio na Messijevom vjenčanju jer navodno Shakira ne podnosi Antonelu. Od tada su ta dva igrača u zahlađenim odnosima, a kada je Messi u ljeto zatražio da napusti klub očito je očekivao veću podršku upravo od Piquea…

Zbog svega se pojavila informacija kako bi Messi, iako ga je zaustavila klauzula u ugovoru od 700 milijuna eura na ime odštete, već u siječnju mogao napusti Barcelonu!

Tako katalonski novinari doznaju da je Messi vrlo odlučan da zaista napusti Barcelonu tijekom ove sezone, a u najgorem slučaju sigurno odlazi u ljeto. No, više će se znati nakon sastanka Messija i čelnika kluba koji se očekuje za dva tjedna. Od prije je poznato kako je navodno Messi sve dogovorio telefonski s Pepom Guardiolom, koji mu je bio trener, da mu se pridruži u Manchester Cityju.

Kvaka je u tome što Messiju na ruku ide novi španjolski zakon o zaposlenima te se najavljuje veliko smanjenje plaća igračima. U takvom scenariju igrači će lako moći raskinuti ugovor i nitko ne zna kako će to izgledati u praksi. Naravno, tome treba dodati kako je Barcelona u dugu od gotovo 500 milijuna eura te ove sezone ima minus od gotovo 100 milijuna zbog pandemije koronavirusa.

Prodaja Messija nekako se čini jedini mogući potez kad je Argentinac tako čvrsto odlučio otići iz kluba koji mu je dao sve, kluba u koji je stigao kao golobradi dječak.