DOBAR TEST

Švicarski izbornik dao svoje mišljenje o tome zašto je hrvatska reprezentacija stigla do pobjede nakon njihovog vodstva

08.10.2020 u 08:29

Bionic
Reading

U prijateljskom susretu u St. Gallenu Hrvatska je nadigrala Švicarsku 2:1, a svoje mišljenje o dvoboju dao je domaći izbornik Vladimir Petković

Švicarska je povela u 31. minuti golom Gavranovića koji je lijepo zabio glavom na ubačaj Granita Xhake. Bio je to njegov osmi gol u švicarskom dresu, a čak treći protiv Hrvatske. No, svjetski doprvaci su okrenuli rezultat golovima Josipa Brekala (42) i Maria Pašalića (67).

>> Upečatljivi nastupi Melnjaka i Bradarića, uz debitanski gol Pašalića za prvu pobjedu protiv Švicarske i osmijeh na licu izbornika Dalića

Švicarski izbornik Vladimir Petković istaknuo je kako je zadovoljan prvim poluvremenom.

'Stvorili smo nekoliko prilika, nažalost zabili smo samo jedan pogodak. Nekoliko malih pogrešaka i nedostatak iskustva doveli su do hrvatskog gola. U nastavku je bilo dosta promjena, bilo je nekih dobrih stvari, a nekih ne baš dobrih', kazao je Petković.

'Bio je to dobar test koji smo nažalost, izgubili. Ali za naše mlade igrače i one koji igraju manje, to je vrlo dobro iskustvo. Nemamo uvijek priliku raditi testove', dodao je.

  • +15
Prijateljska utakmica, Švicarska - Hrvatska, 2020. Izvor: EPA / Autor: PETER KLAUNZER

Švicarsku sada očekuje u subotu gostovanje kod Španjolske u Ligi nacija, a tri dana kasnije i gostovanje u Njemačkoj.

Švicarska nakon dva kola skupine 4 drži začelje s jednim bodom. U vodstvu je Španjolska sa četiri boda, Ukrajina ima tri, a Njemačka dva boda.