ŠVICARSKA SVLAČIONICA

Utakmica protiv Hrvatske bila je posebna za Dinamovog golgetera; bez obzira na poraz zauvijek će je pamtiti zbog dva razloga

08.10.2020 u 08:13

Bionic
Reading

U prijateljskom susretu u St. Gallenu Hrvatska je nadigrala Švicarsku 2:1, a jedini pogodak za domaćina bilo je djelo Dinamovog napadača Marija Gavranovića

Švicarska je povela u 31. minuti golom Gavranovića koji je lijepo zabio glavom na ubačaj Granita Xhake. Bio je to njegov osmi gol u švicarskom dresu, a čak treći protiv Hrvatske. No, svjetski doprvaci su okrenuli rezultat golovima Josipa Brekala (42) i Maria Pašalića (67).

'Bila je to posebna večer za mene, treća utakmica protiv Hrvatske, postigao sam gol. Nažalost, nismo ostvarili pozitivan rezultat', kazao je Gavranović koji je u drugom dijelu dobio i kapetansku traku.

Pogodak i kapetan - dva dobra razloga zašto će ovaj susret pamititi...

'Čast mi je biti kapetanom', dodao je.

  • +15
Prijateljska utakmica, Švicarska - Hrvatska, 2020. Izvor: EPA / Autor: PETER KLAUNZER

Inače, bio je to četvrti hrvatsko - švicarski međusobni susret nakon proglašenja neovisnoti i prva pobjeda naše reprezentacije. Na Euru 2004. bilo je neriješeno (0:0), a Švicarska je pobjedu upisala u prijateljskoj utakmici 2012. u Splitu (4:2), dok je u prijateljskoj utakmici 2014. godine, također odigranoj u St. Gallenu, bilo 2:2.

Hrvatska reprezentacija se u četvrtak vraća u Zagreb gdje će se nastaviti pripremati za nastavak Lige nacija i utakmice protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada) na stadionu Maksimir.

'Vatreni' se nakon dva kola skupine 3 elitnog razreda natjecanja nalaze na začelju skupine s dva poraza i razlikom pogodaka 3-8. Švedska je također, startala s dva poraza, dok Francuska i Portugal imaju po šest bodova.