KRALJEVI U ZASJEDI

Problemi u Liverpoolu, Realova meta odbila novi ugovor

12.12.2014 u 11:10

Bionic
Reading

Nakon odlaska Luisa Suareza u Barcelonu Liverpool ove sezone nije konkurentan najboljim klubovima Engleske i Europe. Najnovije vijesti s Anfielda sugeriraju da bi momčad Brendana Rodgersa mogla uskoro pretrpjeti novi udarac

Štura napadačka igra ovosezonskog Liverpoola nakon ozljede Daniela Sturridgea (trebao bi se vratiti oko Nove godine) uglavnom se svodi na prodore Raheema Sterlinga. Engleski Jamajčanin ovoga je tjedna napunio 20 godina, a u nedjelju bi na Old Traffordu trebao upisati 100. službeni nastup za Liverpool. Većina klupskih navijača željelo bi da je to tek uvod u veliku priču, ali takav je rasplet danas teško zamisliti.

Naime, engleski mediji kolektivno javljaju kako je Sterling glatko odbio klupsku ponudu koja bi mu osigurala po 70 tisuća funti na novom ugovoru. Iako je nedavno uvjeravao navijače Liverpoola da ne ide nikuda, sada je odlučio odbiti klupsku ponudu i tko izazvao javnu raspravu u Engleskoj gdje kotira kao najbolji mladi igrač.

Bolje informirani mediji procjenjuju da bi pristao na svotu od 120 tisuća funti tjedno, a navijači su (standardno) razočarani dojmom koji ostavlja ova tiha bitka za milijune zbog kojih su cijene ulaznica i svega ostalog u nogometu u Engelskoj otišle 'nebu pod oblake'.

Ipak, Liverpoolu je u interesu potpisati novi ugovor sa svojim najbržim (ove je sezone drugi u poretku Premiershipa po kriteriju uspješnih driblinga, te stvorenih prilika) igračem obzirom da ga već mjesecima 'snima' Real Madrid. Ako se potpiše novi ugovor u njega se, kao i u Suarezovom slučaju, može staviti odštetna kluazula prema kojoj bi Liverpool imao osiguranu pristojnu zaradu od eventualnog transfera. Bez ugovora (aktualni mu traje do ljeta 2017) već ovoga ljeta bio bi dostupan za nesrazmjerno manji novac.