'klasik' bez mandže

Problemi u Juventusu; na Barcelonu bez hrvatskog napadača

11.09.2017 u 17:49

Bionic
Reading

U utorak (12. rujna) započinje nogometna Liga prvaka. Već u 1. kolu na rasporedu je klasik, repriza finala iz 2015. godine, sudar Barcelone i Juventusa. No, 'stara dama' na Nou Camp stiže oslabljena...

Mario Mandžukić nije na popisu igrača Juventusa koji će u utorak istrčati na travnjak Nou Campa u 1. kolu nogometne Lige prvaka! 'Stara dama' u Barcelonu stiže i dodatno oslabljena jer uz našeg Mandžu neće biti ni Chiellinija, Khedire, Marchisija, Cuadrada i Höwedesa. Previše je to izostanaka i za veliki Juve, no i dalje trener Massimiliano Allegri ima momčad koja se ima čemu nadati na ovom gostovanju.

Podsjetimo, Mario Mandžukić je na utakmici kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji protiv Kosova zaradio posjekotinu na potkoljenici, rana je bila toliko duboka da su je liječnici morali zašiti s nekoliko šavova. Na gostovanju u Turskoj Mandžo je ušao s klupe, a potom je odigrao i 83. minute ovog vikenda protiv Chieva. Teren je napustio šepajući.

  • +9
Mario Mandžukić, finale Lige prvaka 2017. Izvor: Reuters / Autor: Phil Noble

'Mandžukić? Ništa ozbiljno. Dobio je udarac u nogu', kazao je nakon utakmice Allegri. No, čini se kako je ozljeda hrvatskog napadača ipak ozbiljnija, navodno su mu ponovno popucali šavovi i rana se proširila, pa je liječnička služba Juventusa sugerirala poštedu i mirovanje dok rana potpuno ne zaraste.

U redovima Barcelone nema takvih problema, na popisu kandidata za utakmicu je i Ivan Rakitić koji se čudesno oporavio nakon što je na utakmici s Kosovom osjetio zatezanje u zadnjoj loži. U Tursku niti nije putovao, a za vikend je odigrao sjajnu partiju protiv Espanyola iako su iz Barcelone najavili kako bi mogao pauzirati duže vrijeme. Pa ti nemoj vjerovati u čudesna ozdravljenja...