VEĆ IGRAO ZA BARCELONU

Dr. Nemec otkrio nam je detalje o Rakitićevoj ozljedi; evo što ga ljuti

11.09.2017 u 11:38

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski veznjak Ivan Rakitić ove subote zaigrao od prve minute za Barcelonu pojavile su se glasine kako je nezadovoljan statusom kod izbornika Ante Čačića zbog lakše ozljede preskočio kvalifikacijsku utakmicu protiv Turske. Za tportal komentirao je cijeli taj slučaj poznati ortoped, prof. dr. sc. Boris Nemec, liječnik hrvatske nogometne reprezentacije

Cijela priča započela je u kvalifikacijskoj utakmici protiv Kosova, koja se zbog jake kiše i natopljenog terena produžila na dva dana. U toj utakmici, u kojoj je Hrvatska jedva pobijedila 1:0, Ivan Rakitić je zbog lakše ozljede u 55. minuti napustio teren.

Već istog dana navečer, nakon pregleda kod doktora Borisa Nemeca, Rakitić je dobio poštedu i odlučeno je da ne putuje na važnu utakmicu u Tursku, koja je na rasporedu bila u utorak. Kao što je poznato, Hrvatska je poražena 1:0, a Rakitić je po uputama liječnika mirovao u krugu obitelji. Čak su vrijedni PR ljudi iz Barcelone poslali priopćenje u kojem se potvrđuje 'teška ozljeda' zbog koje bi Rakitić mogao izbivati s terena barem dva do tri tjedna. No, na iznenađenje svih, Rakitić se vratio već ovog vikenda i odigrao je svih 90 minuta protiv Espanyola, dakle svega četiri dana nakon spomenute utakmice protiv Turske.

'U nedjelju kasno popodne, nakon utakmice protiv Kosova, Ivan Rakitić došao je do mene i rekao da ga zateže i boli zadnja loža. Pregled je pokazao da je Ivanu napeta muskulatura u tom dijelu tako da smo napravili ultrazvuk koji je pokazao edem ili, bolje rečeno, zadebljanje na kojem se skupila tekućina. Iskustvo mi govori da igrač u takvom stanju barem dva, tri dana ne može trenirati i preporuka je bila da se mora odmoriti kako bi za tjedan dana mogao opet trenirati punom snagom. Stoga smo u dogovoru s izbornikom Čačićem odlučili da neće igrati u Turskoj', ispričao je za tportal prof. dr. sc. Boris Nemec, čelni čovjek Specijalne bolnice za ortopediju u Matuljima, koji godinama surađuje s hrvatskom nogometnom reprezentacijom.

Napise po medijima, koji su Rakitića proglasili glumcem nakon što je u subotu igrao 90 minuta za Barcelonu, doktor Nemec oštro odbacuje:

'To su nekorektni napisi jer nakon pregleda koji sam obavio bilo je jasno da zbog jakog zatezanja mišića u utorak neće moći igrati. Eto, vratio se nekoliko dana ranije od očekivanog jer je očito, nakon nekoliko dana odmora, osjetio da može igrati. Da je Ivan inzistirao na nastupu protiv Turske, riskirao bi tešku ozljedu, a ipak je on prije svega profesionalac. Zamislite kako bi izbornik Čačić poludio da je Ivan igrao i da mu je pukao mišić? Zato me ljute neki napisi da je glumio ozljedu', završio je doktor Nemec.

  • +26
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP, nedjeljna utakmica Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX