odlazi iz europe?

Problematičnom Balotelliju stigla senzacionalna ponuda iz kluba koji stane u rečenicu s madridskim Realom: On bi za nas bio kao Diego Maradona

01.12.2020 u 08:57

Bionic
Reading

Bivši talijanski nogometni reprezentativac, Mario Balotelli, koji je još u lipnju prekinuo suradnju s Brescijom, traži novi klub. Pisalo se već o nekoliko 'sigurnih' opcija, no ovaj je 'mušićavi' napadač još uvijek bez angažmana. Sada se (po)javio još jedan zainteresirani klub, kojem je na radaru prije dva tjedna bio i naš Alen Halilović

Prema talentu i tjelesnim predispozicijama Mario Balotelli mogao je biti jedan od najvećih talijanskih nogometaša. Međutim, ovaj danas 30-godišnji igrač u situaciji je da zbog svog čudnog karaktera gotovo mora moliti gdje će nastaviti karijeru. Jer čak ga se i Brescia, klub koji se prošle sezone borio za ostanak u Serie A, odrekla.

Prije par tjedana Balotellija se vezalo uz ime engleskog drugoligaškog kluba, Barnsleya, ali eto - ni tamo nije završio.

Sada se pak piše da bi Balotelli mogao preseliti u brazilski klub Vasco da Gamu, kojem je sredinom listopada bio ponuđen i naš Alen Halilović.

Jedan od ljudi koji bi htjeli zasjesti na čelo kluba, uvjerava da bi potpis Balotellija za njih značio kao da im se priključio Maradona.

No, hoće li bivši igrač Intera, Manchester Cityja, Milana, Liverpoola, Nice, Olympiquea iz Marseillea i Brescie, uistinu preseliti u Južnu Ameriku morat ćemo se strpjeti još neko vrijeme.

'On bi želio doći k nama', rekao je Fabio Cordella za Corriere dello Sport. A spomenuti gospodin bliski je prijatelj s Levenom Sianom, kandidatom za predsjednika brazilskog kluba.

'Ne zaboravite, Vasco je po broju trofeja drugi klub na svijetu, odmah iza Real Madrida. Ne vjerujem da bi Mario došao u Rio i radio gluposti, već zato da oživi karijeru. Nadam se da ćemo 15. siječnja i službeno potvrditi njegov dolazak, koji bi za naše navijače značio kao da je došao Diego Maradona', rekao je Cordella u predizbornom obećanju.

Unatoč svojoj blistavoj povijesti, Vasco se mučio ove sezone i trenutno se nalazi u zoni ispadanja.

Balotelli je postigao samo pet golova u 19 nastupa u Bresciji, ali neki od njegovih posljednjih golova proteklih sezona pokazali su da ga golgeterski instinkt nije napustio.

Nakon što je 2016. godine napustio Liverpool, u dvije i pol sezone u Nici zabio je 43 gola u 76 utakmica, a potom je u 15 nastupa za Marseille zabio osam golova.