SJAJNA GESTA

Prizor koji je dirnuo svijet: Uplakanog suca tješio je kapetan Nizozemske...

20.11.2018 u 19:13

Bionic
Reading

Virgil van Dijk ne samo što je pogotkom odveo Nizozemsku na završni turnir Lige nacija, već se pokazao i kao veliki čovjek kad je nakon utakmice odlučio utješiti nesretnog suca Ovidiua Hategana...

Nizozemska je ovih dana doživjela uskrnuće svog nogometa i nakon trijumfa protiv Francuske u Rotterdamu te remija s Njemačkom u Gelsenkirchenu otišla je na završni turnir Lige nacija, iako su joj mnogi predviđali ispadanje u teškoj skupini.

  • +3
Nizozemska - Njemačka, Liga nacija, 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Marvin Ibo Güngör/DPA/PIXSELL

Najzaslužniji za taj podvig svakako je kapetan Virgil van Dijk koji je u 90. minuti zabio protiv Elfa za 2:2 i tako donio potrebni bod 'narančastima' te postao heroj nacije. Nakon neodlaska na posljednji Euro i SP, bio je to melem na ranu i najava boljih dana Nizozemaca.

Osvojio je branič Liverpoola i ostatak svijeta onime što je napravio nakon posljednjeg zvižduka. Naime, umjesto da neobuzdano slavi sa svojim suigračima, on je prišao rumunjskom arbitru Ovidiu Hateganu koji je proživljavao teške trenutke na travnjaku i utješio ga.

'Čovjek se slomio, stajao je sa suzama u očima na terenu, jer je izgubio majku. Rekao sam mu da je dobro sudio i zaželio mu mnogo snage. Mala je to stvar, ali možda mu pomogne,' izjavio je kasnije heroj Van Dijk koji se pokazao kao velik čovjek, a nakon reprezentativnog uspjeha zajedno s Dejanom Lovrenom pokušat će pogurati Liverpool prema tituli u Premiershipu.

Vijest o smrti majke Hategan je primio u poluvremenu...