sve je jasno

Jedna od najgorih godina u povijesti njemačke reprezentacije: Zna se tko je krivac...

20.11.2018 u 17:14

Bionic
Reading

Remijem u dramatičnoj utakmici protiv Nizozemske njemačka nogometna reprezentacija zaključila je svoju iznimno slabu godinu u kojoj je razočarala na SP-u i ispala iz elitnog razreda u Ligi nacija. Joachim Löw svejedno ostaje izbornik...

Njemačka je prije četiri godine bila na krovu svijeta, ali trenutno je u slobodnom padu. Ispadanje u skupini na SP-u u Rusiji, uz poraze od Meksika i Južne Koreje, bilo je veliko razočaranje, a Elf je podbacio i u Ligi nacija, osvojivši samo dva boda što ga čini jednom od najslabijih ekipa u elitnom razredu ovog natjecanja.

  • +3
Nizozemska - Njemačka, Liga nacija, 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Marvin Ibo Güngör/DPA/PIXSELL

Krivicu mora snositi izbornik Joachim Löw koji je naciji donio mnogo radosti vodeći ovu momčad cijelo jedno desetljeće, ali kao da se pogubio u posljednje vrijeme, forsirajući igrače koji više nisu na vrhuncu, poput Müllera i Neuera, a čini se da je izgubio i dio autoriteta u ostatku svlačionice, jer igrači kao da ga više ne slijede na travnjaku.

'Ovo je bila slaba i razočaravajuća godina. No, mislim da je nakon osvajanja SP-a u Brazilu druga polovica godine bila još gora,' pravdao se izbornik Löw u ponedjeljak kojem sve manje Nijemaca vjeruje.

Ipak, unatoč svemu, u Savezu i dalje ima potporu pa će i u 2019. godini voditi reprezentaciju. No, ako se podbačaji nastave i u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo teško da ćemo ga za godinu i pol vidjeti na čelu Elfa na velikoj nogometnoj smotri...