šimić vizionar

Prije tri godine Hajduk je odbio izaći na Maksimir u derbiju, znate li tko ih je tad podržao?

22.11.2017 u 14:27

Bionic
Reading

Točno na današnji dan prije tri godine nije odigran veliki derbi između Dinama i Hajduka. Naime, momčad Hajduka odbila je tad izaći na teren u znak solidarnosti s navijačima koji su se našli na famoznim 'maksimirskim crnim listama', zbog čega im je zabranjen ulazak na stadion

Velik dio javnosti usprotivio se tog 22. studenog 2014. godine samovolji jednog čovjeka koji bez sudske presude određuje tko na stadion smije ući, a tko ne. Ipak, rijetki su bili oni izvan Splita koji su se usudili stati svojim imenom i prezimenom u obranu Hajdukovog poteza te ukazati što zapravo stoji iza 'crnih lista' i pokušaju ušutkavanja onih koji misle drugačije. Zanimljivo je kako je upravo tada Dario Šimić, jasno iskazao svoj stav.

Bilo je to u jeku borbe za drugačiji Dinamo u kojem bi svi njegovi članovi imali jednako pravo glasa. Šimić, Bišćan, Marić i Šokota tad su i pokrenuli i peticiju koju je potpisalo 50.000 građana. 

Pogledajte što je tada Šimić izjavio, neke od njegovih riječi pokazale su se proročanskim. 

'Posljednji događaji su dokaz da su se obistinile naše crne slutnje i predviđanja da će situacija koju imamo u našem klubu 'metastazirati' na HNL i HNS. Mi kao 'dinamovci' se sramimo činjenice da većina anomalija u našem nogometu vuče korijenje iz našeg kluba Dinama.

Pedeset tisuća građana i navijača koji su potpisali našu peticiju, kojom tražimo promjene u Dinamu, jasno je dalo do znanja što misli o tome, a već tradicionalno prazne tribine maksimirskog stadiona su dokaz da naš klub već dugo ne poštuje pozitivne vrijednosti koje su se godinama vezale uz njegovo ime i ime našeg grada.

Pravi dinamovci oduvijek su se borili za poštenje i iz tog razloga se pridružujemo našim sportskim rivalima iz Splita kao i svim drugima koji na demokratski način našem nogometu nastoje vratiti dignitet i dostojanstvo'.

Danas, tri godine kasnije, Dario Šimić u novom je 'jurišu'. Sa svojim prijateljima i istomišljenicima, Stanićem, Vlaovićem, Jurićem i Pletikosom, žele vratiti povjerenje u hrvatski nogomet i čini se kako ovog puta imaju širu društvenu, pa i političku, podršku.