SABINE OTKRILA

'Prije nesreće Schumi je rekao da želi nestati iz javnosti!'

15.03.2016 u 11:18

Bionic
Reading

Glasnogovornica obitelji Schumacher Sabine Khem priznaje da tako striktno štiti privatnost ozlijeđenog F1 rekordera jer joj je prije nesreće izrazio želju da se neko vrijeme ne pojavljuje u javnosti. Nije mu se ostvarila...

Obitelj Schumacher u posljednje dvije godine grčevito štiti privatnost stradalog Michaela, čije zdravstveno stanje i dalje ostaje nepoznato nakon teškog pada na skijanju u Meribelu u prosincu 2013. godine.

Ljubitelji sedmerostrukog F1 prvaka konačno su dobili odgovor zašto obitelj ne želi otkriti baš ništa o stanju u kojem se nalazi Michael, iako zanimanje javnosti ne jenjava.

'Prije nesreće Michael se potajno nadao da će jednog dana prestati biti u fokusu javnosti. Jednom sam s njim imala dugi razgovor i rekao mi je: ne moraš me zvati u sljedećih godinu dana, ja nestajem,' otkrila je glasnogovornica Sabine Khem želju slavnog šampiona te dodala:

'Baš zato želim zaštititi njegove želje i ne dopustiti da išta izađe u javnost.'

Kehm također opisuje ludnicu koja je vladala nakon same nesreće.

'Parkilarište bolnice je bilo pretrpano. Ljude koji su posjećivali druge pacijente ispitivali su znaju li nešto. Bilo je prijatelja i rodbine bolesnika koji su pokušavali izvući novac od novinara. Hodali su okolo i nudili informacije. Doktore su posjetitelji nagovarali da ga fotografiraju. Jasno mi je da su ljudi zainteresirani i da se treba o tome izvještavati. Ali vjerujem da se novinar mora i zapitati što i kako izvijestiti,' zaključuje Sabine kojoj posao u posljednje dvije godine doista nije bio lak.

Schumacheru se pak želja nije ispunila: u fokusu je javnosti i više nego kad je bio zdrav, oko sina Micka je konstantni stampedo, a obitelj mu ne može živjeti miran život o kojem je sanjao...