novi igrač slaven belupa

Prije devet godina s Barcom je razbio Real, a na predstavljanju rekao nešto što će zaboljeti 'hajdukovce'

11.02.2020 u 16:40

Bionic
Reading

Jeffren Isaac Suárez Bermúdez novi je igrač Slaven Belupa. Ofenzivac rođen 20. siječnja 1988. potpisao je ugovor do ljeta 2021. godine, a pravo nastupa imat će već od utakmice s Hajdukom u subotu. Ovog utorka predstavio se na koprivničkom stadionu

Prije nešto više od devet godina bio je igrač na El Clasicu, a u pobjedi Barcelone 5:0 nad Realom sudjelovao i s jednim golom. Osim njega zabili su Xavi, Pedro i dva puta David Villa, dok on pamti asistenciju Lionela Messija.

Zabio je još dva gola, protiv Xereza i Athletica, a za prvu momčad Barcelone, u tri sezone odigrao je 34 utakmice. U svojoj karijeri branio je i boje portugalskog Sportinga, španjolskog Real Valladolida, belgijskog Eupena, švicarskog Grasshoppersa i ciparskog AEK-a.

Upisao je i 30 nastupa za mlade reprezentacije Španjolske te pet nastupa za A vrstu Venecuele, izvijestio je Slaven Belupo na svojoj službenoj stranici.

'Da mi je netko rekao prije 10 godina da ću igrati u Hrvatskoj ne bih mu vjerovao, ali zato je nogomet najbolji sport na svijetu. Nikad ne znaš kakav te izazov čeka i što je pred tobom. Sretan sam što sam potpisao za Slaven Belupo i obećajem da ću svakodnevno davati svoj maksimum. Trebat će mi nekoliko dana i treninga s momčadi da 'ulovim konce' i da se prilagodim, ali znam da će to brzo proći. Trener mi je objasnio što očekuje od mene, a ja znam što mogu najbolje. Radom i odricanjem stizat ćemo do dobrih rezultata'.

  • +3
Slaven Belupo predstavio je novo pojačanje, igrača iz Barcelone Jeffrena Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Podsjetili su ga novinari u Koprivnici da je jednom već igrao na hrvatskom stadionu. Bilo je to u prijateljskoj utakmici povodom 100. obljetnice Hajduka, kada je na Poljudu gostovao katalonski velikan.

'Hajduk? Ne sjećam se te utakmice', iskren je bio Jeffren.

No, baš bi ogled s Hajdukom ovog vikenda mogao biti njegov premijerni u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. A priliku da prisjeti Poljuda imat će u 31. kolu.

Inače, znao je odmah kako se 'podvući' pod kožu treneru Stipiću, ali i ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj.

'Igrajući u Švicarskoj saznao sam od suigrača za dobar rad trenera Tomislava Stipića. A o Luki Modriću je suvišno pričati, on mi je jedan od najdražih igrača, veliki majstor. Zasluženo je dobio Zlatnu loptu, odigrao je maestralno cijelu sezonu, posebno Svjetsko prvenstvo'.