još nije kasno

Prijave za ludu utrku vozila iz kućne radinosti u centru Zagreba ušle u završnicu

31.05.2019 u 13:44

Bionic
Reading

Prijave za Red Bull Soapbox, utrku pogonjenu gravitacijom ušle su u završnih tjedan dana te će biti finalizirane 7. lipnja.

Utrka nemotoriziranih vozila, pogonjenih isključivo gravitacijom i maštom održat će se 14. rujna u Zagrebu. Sva vozila moraju biti pogonjena na ljudsku snagu što znači bez motora, pedala i vanjskih izvora energije, a svaki član hrabrog tima mora imati minimalno 18 godina. Svaki tim može, ali ne mora imati suvozača.

Zainteresiranih je već mnogo, ali još nije kasno za prijevu. Za početak je potrebno imati dobru ideju, ekipu spremnu za zabavu i ludi spust te nešto volje i vremena. Zatim je potrebno otići na Red Bull Soapbox službenu stranicu, odigrati igricu i zatražiti paket za prijavu u kojem se, između ostalog, nalazi i tehnički papir te kuverta. Nakon toga treba što vjernije prikazati vozilo te skicu poslati na adresu navedenu u uputama.

Juraj Šebalj i Mario Petreković te član iznenađenja činit će stručni žiri za odabir vozila. Oni će prema skicama odabrati 50 timova koji će potom krenuti u izradu svojih vozila u kojima će pojuriti niz stazu u centru Zagreba.

Tko želi otpustiti kočnice svojoj mašti, okupiti ekipu od tri do pet prijatelja, rođaka ili poznanika, može se prijaviti pa prenijeti svoju ideju na papir u obliku skice vozila. Zatim prepustiti stručnom žiriju da odabere konačnu listu natjecatelja.

Timovi se na utrci ocjenjuju na temelju tri kriterija: kreativnost, izvedba na startu i brzina spusta, dok se skice timova ocjenjuju prema kriterijima: genijalnost, inovativnost i poštivanje tehničkih specifikacija za sigurnost izrade vozila.

Prijave su otvorene do petka, 7. lipnja 2019.

Ulaz na utrku je besplatan, a točna lokacija bit će objavljena uskoro.