KAZNE

Prijava protiv Hajduka zbog transparenta 'Mamiću umri!'

07.08.2013 u 13:32

Bionic
Reading

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević nakon četvrtog kola je imao pune ruke posla, najviše se bavio utakmicom Istra 1961 – Lokomotiva te Hajduk – Hrvatski dragovoljac

Disciplinski sudac pokrenuo je postupak i zatražio očitovanje Hajduka po dopunskom izvješću delegata utakmice Hajduk - Hrvatski Dragovoljac zbog nedoličnog ponašanja dijela gledatelja.

Osim što je bilo korištenja pirotehnike u nekoliko navrata tijekom utakmice te neprimjerenog navijanja, sredinom drugog poluvremena na sjevernoj tribini domaći navijači podigli su transparent vrlo ružnog sadržaja: 'Gori si od ijednog cigana, mrzimo te više od ikoga, Mamiću umri!'


Istrinog Petra Franjića i Lokomotivinog Leonarda Mesarića, koji su isključeni zbog međusobnog naguravanja i koškanja u gužvi gotovo svih igrača na samom kraju utakmice u sudačkoj nadoknadi, kaznio je sa po jednom utakmicom zabrane igranja te po 5.000 kuna novčane kazne.

NK Lokomotiva kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna zbog nesportskog ponašanja momčadi po članku 54. Disciplinskog pravilnika (4 žuta i 1 crveni karton).

Trenera Igora Pamića koji je udaljen s klupe u 87. minuti zbog ulaska u teren i suparnički tehnički prostor kaznio je ukorom, ali je istodobno pokrenuo novi disciplinski postupak protiv njega po prijavi Povjerenika za natjecanje zbog neprimjerenih izjava poslije utakmice Istra 1961 - Lokomotiva kojima je prekršen kodeks ponašanja nogometnih djelatnika, a koje su objavljene u više medija.

Hajduk je svladao HD 2:1, ali će biti i kažnjen zbog ponašanja dijela svojih gledatelja