STRAŠNO ZA SPORT

Priča koja je potresla svijet tenisa; objavit će imena...

18.01.2016 u 09:34

Bionic
Reading

Tenis je jedan od sportova uz koji se vežu afere oko namještanja mečeva zbog zarade na kladionicama, a u javnosti se pojavila nova priča koja govori o mogućim prevarantima

Ugledni BBC objavio je priču koja je izazvala veliku pozornost. Taj medijski div u svojem tekstu piše kako je u posljednje desetljeće 16 igrača iz TOP 50 bilo pod sumnjom zbog namještanja mečeva od koji su tri bila igrana u Wimbledonu. Još žalosnije zvuči činjenica da su neki od njih bili osvajači grand slamova.

Englezi tvrde i kako osam tenisača, koji su bili pod sumnjom, sudjeluje na ovogodišnjem Australian Openu.

'Izvješća BBC-ja i BuzzFeeda se odnose na događaje od prije deset godina, no mi ćemo istražiti svaku novu informaciju', izjavio je prvi čovjek ATP-a Chris Kermode koji je odbacio tvrdnje da sumnjivi mečevi nisu temeljito istraženi i da se istrage nisu provodile na pravi način.

On je i dodao kako je 'svjestan da u tenisu ima malo namještanja, ali samo na nižoj razini'.

Inače, BBC ne navodi imena tenisača, ali će to napraviti kada dobije uvid u financijsko stanje na bankovnim računima pojedinih igrača.

'Bilo je oko 10 tenisača za koje vjerujemo da su najčešće namještali. Oni su bili glavni problem. Nikad o tom nisam govorio javno, ali prikupio sam dovoljno dokaza. Dokaza koje nitko u 20 godina koliko sam istražitelj nije vidio', rekao je za BBC jedan od istražitelja Mark Phillips.