BILO JE PITANJE TRENUTKA

Presudila mu Liga nacija, ali posebno će ga proganjati ono što mu se dogodilo na Maksimiru

25.10.2018 u 16:50

Bionic
Reading

Vodstvo Grčkog nogometnog saveza (EPO) uručilo je otkaz izborniku Michaelu Skibbeu (53), a za novog izbornika grčke vrste izabran je domaći stručnjak Angelos Anastaziades (65)

Njemački stručnjak je dobio otkaz nakon loših rezultata grčke vrste u Ligi nacija što je već treće natjecanje u kojem su Grci bez značajnijeg rezultata.

Skibbe je reprezentaciju preuzeo 2015. godine i pod njegovim vodstvom Grci se nisu uspjeli plasirati na Europsko prvenstvo 2016. godine, dok su u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. izgubili u dodatnim kvalifikacijama od Hrvatske (4:1, 0:0), a Skibbe će posebno pamtiti težak poraz na Maksimiru gdje je njegova reprezentacija izgledala poput razbijene vojske.

Trenutačno su na drugom mjestu skupine 2 trećeg jakosnog razreda Lige nacija sa šest bodova manje od vodeće Finske i gotovo bez izgleda za plasman u viši rang natjecanja.

Novi izbornik je u karijeri vodio brojne grčke klubove među kojima i Panathinaikos i PAOK, a od 2004. do 2011. bio je izbornik ciparske vrste.

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC