VIJEĆE HOO-a ODLUČILO

Preskočena Ana Zaninović, zastavu u Londonu nosi Losert!

09.07.2012 u 14:17

Bionic
Reading

U prostorijama HOO-a u ponedjeljak se vijećalo tko će nositi zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu koje započinju 27. srpnja

Nakon Gorana Ivaniševića, Perice Bukića, Zorana Primorca, Dubravka Šimenca i Ivana Balića očekivalo se kako bi prvi put u povijesti ljetnih OI hrvatsku zastavu mogla nositi jedna od naših olimpijki.

Naša taekwondo reprezentativka Ana Zaninović bila je jedna od vrlo izglednih opcija, no na koncu je na sjednici Vijeća HOO-a jednoglasno odlučeno kako će zastavu nositi rukometni reprezentativac Venio Losert, osvajač dvije zlate olimpijske medalje (1996. i 2004.).

Tako će nakon Ivana Balića (Peking 2008), tada najboljeg rukometaša svijeta, po drugi puta zaredom zastavu nositi rukometaš.

'Kriterij u odabiru su svakako bile medalje s prošlih OI u Pekingu međutim upitno je hoće li Blanka Vlašić uopće nastupiti. Filip Ude i Snježana Pejčić imaju nastupe dan nakon otvaranja tako da neće ni doći na ceremoniju otvaranja. Od osvajača olimpijskim medalja koje smo birali tu su rukometaš Venio Losert koji lovi svoje treće olimpijsko zlato te vaterpolski reprezentativac Igor Hinić u Londonu će upisati svoj peti nastup na OI', kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

'Kriterij su bile i medalje sa SP-a i EP-a gdje su u izboru bili jedriličari Fantela i Marenić, zatim veslački četverac, sestre Zaninović te Sandra Perković koja će u London doći kasnije. Jednoglasno je stoga izbor pao na Venia Loserta', dodao je Mateša.