tužna vijest

Prerani odlazak slavne talijanske skijašice koja je dijelila svjetsko postolje s Janicom. Borba s karcinomom trajala je pet godina

09.02.2023 u 09:54

Bionic
Reading

Tužna vijest siže iz svijeta skijanja. Nakon duge borbe s karcinomom u 37. godini preminula je poznata talijanska skijašica Elena Fanchini

Kako javljaju talijanski mediji Fanchini je preminula u svom domu u Solatu nedaleko Brescije. Rak joj je dijagnosticiran prije pet godina, točnije početkom 2018. godine, neposredno uoči Olimpijskih igara u Pyeongchangu.

Mjesec dana prije toga imala je posljednji nastup. Zanimljivo je da je tijekom borbe s opakom bolešću Elena bila spreman za povratak na skijašku scene. Trenirala je i brusila formu, no zbog ozljede nije se vratila natjecanjima.

U karijeri je dva puta osvojila mali Kristalni globus u spustu, a na Svjetskom prvenstvu u Bormiju bila je na pobjedničkom postolju s Janicom Kostelić. Janica je postala svjetska prvakinja, Elena je bila prva do nje.

Smrt Elene Fanchini potresla je svjetsku skijašku i sportsku zajednicu, a od nje se dirljivom porukom oprostila i najbolja skijašica svih vremena, Amerikanka Mikaela Shiffrin.

'Šaljem svoju sućut cijeloj obitelji Fanchini, koja je svojom strašću i dobrotom imala tako snažan utjecaj na naš sport i svijet', napisala je između ostalog Shiffrin.