SUPERSPORT HNL - 27. KOLo

Preporođena Rijeka u jurišu na Europu, ali iste ambicije imaju Osijek i Varaždin. Evo gdje gledati današnje utakmice

02.04.2023 u 11:40

Bionic
Reading

Ove se nedjelje igraju posljednje dvije utakmice 27. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. U derbiju će od 15 sati (MAXSport 1, MAXtv) snage odmjeriti Rijeka i Osijek, a potom od 18 sati (MAXSport 1, MAXtv) igraju Lokomotiva i Varaždin

Nakon subotnjih uzbuđenja, a koja su donijela kiks Dinama, odnosno pobjedu Hajduka i vratila neizvjesnost u utrci za naslov, nedjelja bi mogla zakomplicirati borbu za treće mjesto.

Zasad je na toj poziciji Osijek, ali moguće je da slavonski prvoligaš s nje 'sklizne'. Rijeka bi se eventualnom pobjedom u današnjem derbiju bodovno izjednačila, a kiksa li Osijek, Varaždin bi u slučaju pobjede nad Lokomotivom došao odmah iza Hajduka.

RIJEKA - OSIJEK (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Iako na početku drugog dijela sezone to nije bilo izgledno, Rijeka je sjajnim nizom rezultata uspjela sustići trećeplasirani Osijek i trenutno za njime zaostaje tri boda.

'Čeka nas Osijek koji ima tri boda više od nas, ali je u nešto lošijoj seriji. Sad su imali dva tjedna za pripremu. Očekujemo nešto drugačiji Osijek, nastojali smo ih što bolje skautirati. Kao i uvijek, istaknut ćemo vrline protivnika, ali najbitnije je kako ćemo se mi prezentirati. Nadam se da ćemo u nedjelju uspjeti uknjižiti tri boda. Čekaju nas sad tri utakmice koje će pokazati da li s pravom računamo na treće ili četvrto mjesto', rekao je trener Rijeke Sergej Jakirović.

Rijeku u travnju očekuju čak četiri domaće utakmice, od čega čak tri uzastopne u idućem tjednima.

'Mi nemamo što izgubiti. Stalno govorim s koje smo pozicije krenuli. Sami smo se doveli da se borimo za treće mjesto, ima dosta međusobnih ogleda, bit će bitno ne gubiti te utakmice. Napravit ćemo sve da ostvarimo sve da izborimo Europu', zaključio je trener momčadi s Rujevice.

Osijek je od posljednje utakmice ostao bez još jedno odličnog igrača. Put Kine otišao je Mile Škorić. Međutim, koga nema, bez njega se može i mora. I zato će slavonski bijelo-plavi tražiti povratak pobjedama nakon domaćeg remija sa Šibenikom, a preduvjet će biti preslikati na travnjak rad s treninga kroz protekli tjedan.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Trener Borimir Perković zadovoljan je reakcijom igrača nakon boda u prošlom kolu i optimističan uoči nadolazećeg sraza.

'Nadam se i vjerujem da nam je stanka dobro došla i da smo je dobro iskoristili. Imali smo 11 treninga i jednu pripremnu utakmicu, četiri dana boravili u Mađarskoj. Odradili smo sve što smo željeli i planirali, sve u cilju pripreme utakmice protiv Rijeke', istaknuo je Perković.

Određeni pritisak Bijelo-plavima svakako predstavlja i činjenica da dugo čekaju prvenstvenu pobjedu.

'Optimizam temeljim na osnovu toga što nakon mjesec dana mogu sa sigurnošću reći da imam dobru grupu igrača. Tu mislim da znaju slušati, da imaju volju i želju raditi, trenirati i napredovati. Svi koji gledaju i komentiraju nogomet govore kako smo dugo bez pobjede, da ne zabijamo golove, to su činjenice, ali vidim da igrače to smeta u smislu da imaju volju i želju to promijeniti i nadam se da će se to dogoditi već u sljedećoj utakmici'.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Otežavajuću okolnost za Perkovićevu momčad predstavljat će i činjenica da Riječani u ovu utakmicu ulaze na krilima odličnih rezultata koje ostvaruju u proljetnom dijelu sezone.

'Ne treba kriti da je pred nama jako teška i zahtjevna utakmica. Rijeka je dovela novog trenera, puno novih igrača, prvi su po osvojenim bodovima u ovoj godini. To ne mora ništa značiti jer kao što čeka nas težak i zahtjevan ispit isto će biti i Rijeci. Dobro smo radili i vjerujem da ćemo biti dobri', rekao je Perković.

  • +16
SuperSport HNL: Osijek - Šibenik, 18.3.2023. Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

LOKOMOTIVA - VARAŽDIN (18 sati, MAXSport 1, MAXtv)

U ime momčadi s Kajzerice, a koja će domaćin Varaždinu biti u Kranjčevićevoj ulici, govori kapetan Josip Pivarić.

'Zdravlje je dobro, ali nos nije najbolje. Zatvorena je skroz lijeva nosnica te na nju uopće ne mogu disati, no barem dišem na desnu. Ispostavilo se da ću to morati riješiti operacijom, no probati ću završiti sezonu ovakav, pa ćemo onda u lipnju operirati. Na terenu je ok što se tiče pregleda igre s maskom, jer maske su već usavršene i kvalitetno izrađene, no u početku je bilo teško igrati s maskom, ipak je trebalo vremena za prilagodbu i podosta zna žuljati. Ali izdržati ću još nekakvih dva tjedna s maskom, jer treba proći ukupno šest tjedana od puknuća, tako da brzo će i to proći.

Stanje na tablici i zgusnute ekipe u razmaku jednog boda je jako dobro za naše prvenstvo, to samo potvrđuje koliko je naša liga kompetetivna i koliko je napredovala. Stvarno je uzbudljivo i zanimljivo svako kolo vidjeti poredak, jer doslovno u dva tjedna možeš doći s osmog mjesta na četvrtu ili treću poziciju. To je nešto što daje posebnu draž ovom prvenstvu. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će na kraju sezone osigurati poziciju koja vodi u Europu.

Varaždin je ove sezone jako dobar i jako su opasni. Imaju jednu od najboljih tranzicija prema naprijed u ligi. Igraju otvoren nogomet i zbog toga očekujem sutra u Kranjčevičevoj jednu otvorenu, zanimljivu i dobru utakmicu iz koje ćemo, nadam se, mi izaći kao pobjednici'.

  • +14
Istra 1961 - Lokomotiva (26. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

'Igračima već nedostaju utakmice. Mislim da smo dobro iskoristili ovu prvenstvenu pauzu, da su se igrači dobro odmorili jer smo nešto više od tri mjeseca u punom pogonu. Igrači su prvo imali četiri dana odmora, a nakon toga smo radili da bi se što bolje pripremili za preostalih deset kola', rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Stanje u ekipi je dobro, no jedan bitan igrač na kojeg se računalo da će biti u kadru za nedjeljno nadmetanje morat će susret protiv Lokomotive ipak preskočiti.

'Kolarić i Vugrinec se polako priključuju radu s momčadi, ali na njih još nećemo računati za Lokomotivu. Što se tiče Postonjskog mislili smo da će moći zaigrati, no ipak, na žalost, neće konkurirati za sastav zbog ozljede, ali se nadam da ćemo ga moći koristiti u sljedećem kolu, kada ćemo igrati kod Slaven Belupa. Svi ostali vrijedno treniraju i jedva čekamo utakmicu s Lokomotivom'.

U dvije ovosezonske utakmice, Varaždin je protiv Lokomotive osvojio četiri boda.

'Lokomotiva je jako dobra momčad, godinama igraju dobar nogomet. U proljetnom dijelu prvenstva posebno su opasni i neke utakmice u proljetnom dijelu su odigrali najbolje. Znamo da imaju kvalitetu, svoj stil igranja, a dvije dosadašnje utakmice pokazale su da su naša međusobna nadmetanja jako zanimljiva. Iako je posljednja utakmica završila bez golova bilo je puno prilika s obje strane. I sada očekujem otvorenu utakmicu od prve minute. Obje momčadi imaju svoje prednosti i mane, a vjerujem da ćemo pokušati iskoristiti svoje prednosti, a mane uspjeti sakriti. Kod Lokomotive opasnost prijeti od svakog njihovog igrača, središnja linija im je dobra, igraju otvoreni, ofenzivni nogomet i vjerujem da ćemo se znati obraniti, ali i iskoristiti njihov visoki pritisak. Očekujem dobru, čvrstu utakmicu i dat ćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi', rekao je Kovačević.