pritisak britanaca

Preokret na pomolu: Vettelu prijeti kazna zbog koje će ostati bez titule prvaka!?

28.06.2017 u 14:49

Bionic
Reading

Brojni mediji uključujući i njemački 'Auto Motor und Sport' tvrde da FIA razmišlja o naknadnom kažnjavanju Sebastiana Vettela zbog incidenta na utrci u Azerbajdžanu te bi zbog kazne mogao propustiti jednu ili više utrka u nastavku sezone, što bi dotuklo njegove šampionske ambicije...

Podsjetimo, Vettel je udario Hamiltona bočno u napadu bijesa tijekom utrke u Azerbajdžanu nakon što je ovaj naglo kočio uoči letećeg starta, što Nijemac nije očekivao.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Je li to napravio namjerno dok je mahao rukom ili mu je pobjegao bolid ne može se sa sigurnošću tvrditi, ali mnogo je onih koji smatraju da se Vettel izvukao s preblagom 'stop and go' kaznom, s obzirom da je na kraju završio ispred Hamiltona.

Hoće li britanski lobi koji je posebno bijesan na Sebastiana ipak svojim pritiskom izboriti žešću dodatnu kaznu ostaje nam za vidjeti, ali to je itekako mogući scenarij, jer njemački magazin 'Auto Motor und Sport', kao i neki drugi ugledni mediji tvrde da FIA razmatra tu mogućnost i namjerava pozvati Vettela na saslušanje.

Tu se javlja mogućnost jedne ili više utrka suspenzije vodećeg čovjeka u ukupnom poretku, što bi uništilo njegove šampionske ambicije koje su i tako klimave, jer čini se da Mercedes bolje razvija bolid od Ferrarija u posljednje vrijeme.

Cijeli slučaj podsjeća na Michaela Schumachera i onu famoznu 'crnu zastavu' 1994. godine u Silverstoneu zbog koje je dobio dvije utrke suspenzije kako bi se Hillu olakšao put do titule. Vettelu pak nije trebalo ono prozivanje i vrijeđanje direktora F1 utrka Charlieja Whitinga prošle godine u Meksiku te ratovanje sa svima u sportu koji su mu se našli na putu, jer mogao bi svoju tvrdoglavost ovaj put platiti žestokom kaznom, a možda i mjestom za volanom Ferrarija sljedeće sezone...