LEWIS JE KRIVAC?

Hamilton ne želi ni čuti za Vettela, ali mnogi su stali na stranu Nijemca!

27.06.2017 u 17:32

Bionic
Reading

Kontroverzni sudar Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela glavna je tema nakon Velike nagrade Azerbajdžana, a iako je Britanac jako ljutit na vozača Ferrarija, Bernie Ecclestone, Jacques Villeneuve i Jackie Stewart stali su u obranu Nijemca...

Je li Vettelovo bočno zabijanje u Hamiltona bio opasan nesportski potez ili razumljiva reakcija na provokaciju Britanca trenutno je glavna tema među stručnjacima i ljubiteljima Formule 1.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako uopće nije sigurno da je Nijemac namjerno udario u Lewisov bolid, jer moguće je da mu je jednostavno pobjegao dok je mahao rukama (u intervjuima nakon utrke nije htio potvrditi niti jedno niti drugo), većina vjeruje da je to bio osvetnički čin nakon što je vozač Mercedesa naglo zakočio uoči letećeg starta iza sigurnosnog automobila.

Zanimljivo, do pomirbe među rivalima u borbi za titulu ovaj put neće doći, iako su prštali međusobnim poštovanjem na početku sezone. Lewis Hamilton rekao je da nema namjere razgovarati sa Sebastianom i izgladiti situaciju, no mnogi su ipak stali na stranu Ferrarijeve zvijezde.

'Hamilton je znao što radi. Da je meni to napravio, učinio bih isto što i Vettel,' izjavio je F1 prvak iz 1997. godine Jacques Villenueve i dodao:

'Ne vjerujem da ga je namjerno udario. Kad želiš nekog udariti, držiš obje ruke na volanu, a on je jednom mahao.'

'Takve stvari se događaju na utrkama. Hamilton je pokušao Vettela gurnuti u nevolju i ovo je bila normalna reakcija, pokazao mu je da je svjestan što ovaj pokušava,' mišljenje je pak bivšeg vlasnika sporta Bernieja Ecclestonea.

'To što je Vettel napravio je neprikladno i za to nema isprike, ali previše bi bilo jednostavno svaliti krivicu na jednog čovjeka, kad je do toga došlo zbog onog što se događalo prije,' kaže pak trostruki prvak Jackie Stewart.

U svakom slučaju, rasprave će se nastaviti još najmanje desetak dana, do sljedećeg F1 vikenda u Austriji...