KAKAV DEBAKL NIJEMCA

Vettel nasjeo na Hamiltonov prljavi trik i ispao smiješan vozač pred svima!

26.06.2017 u 09:34

Bionic
Reading

Sebastian Vettel možda je povećao svoju prednost u ukupnom poretku na utrci u Azerbajdžanu ove nedjelje, ali bizarno zabijanje u Hamiltona nakon što se naljutio nije mu trebalo i ispao je smiješan vozač koji kada izgubi živce ne može kontrolirati ni sebe ni svoj bolid...

Gotovo je s uzajamnim poštovanjem između Vettela i Hamiltona. Sportska idila kojoj smo svjedočili u prvih sedam utrka sezone je završila i to na bizaran način, sudarom kakav ne pamtimo posljednjih godina u Formuli 1.

Naime, Sebastian Vettel gadno je zabrljao nakon što mu je Hamilton 'prodao' klasični prljavi trik prilikom letećeg starta, kakvih je pregršt u Formuli 1. Britančevo usporavanje Nijemac nije na vrijeme uočio i zabio se u njega te zatim tijekom žestokih protesta napravio veliku glupost, jer se zabio bočno u suparnika što ga je kasnije koštalo pobjede.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vettel je u u Ferrariju poprimio karakteristike pravog Talijana pa je mlatarajući rukama reagirao na Hamiltonovo naglo kočenje, što je rezultiralo nespretnim sudarom o kojem će se konstantno pisati i pričati sljedeća dva tjedna.

'To je bilo sramota. Vettel se zbilja osramotio,' govorio je Lewis Hamilton nakon utrke i zaista ima pravo.

No, Sebastianova sramota nije to što je namjerno htio oštetiti bolid suparnika i ugroziti sigurnost drugog vozača, već zato što je poput početnika u napadu bijesa izgubio kontrolu nad svojim bolidom koji mu je pobjegao desno u Mercedes. A to je još veća blamaža. Njemački šampion to vjerojatno nikad neće javno priznati, jer ova priča o žestokom odgovoru na provokaciju bolje zvuči.

Nakon utrke u kojoj je Vettel trebao pobijediti, a zbog kazne od deset sekundi stajanja u boksu završio četvrti, glavno pitanje koje se postavlje je zašto vozač Ferrarija nije diskvalificiran, s obzirom na nesportski potez koji je izveo.

Očekivano, posebno su glasni pri spominjanju diskvalifikacije britanski mediji koji su skloni Hamiltonu i voljeli bi da mu se svi maknu s puta, no incident se dogodio pri maloj brzini i zapravo Seb nije imao namjeru napraviti glupost kakvu je napravio pa je kazna poštena i adekvatna.

'Ako sam ja dobio kaznu i on je trebao,' zavapio je Vettel nakon utrke, no malotko se slaže s njim. Hamiltonu je dobio svoju kaznu u oštećenju na bolidu zbog kojeg je završio na kraju peti, što je borbu za titulu učinilo još žešćom uoči utrke u Austriji za dva tjedna.

'Rukavice su skinute, oni su sada u ratu. Mislim da smo na ovoj utrci vidjeli kraj međusobnog poštovanja,' uvjeren je ravnatelj Mercedesa Toto Wolff...