posljedice utrke

Tri velika sukoba izbila u Formuli 1 zbog kaosa u Azerbajdžanu!

28.06.2017 u 09:32

Bionic
Reading

Kontroverzna ulična utrka u Bakuu ima svoje posljedice. Osim što su se posvađali Hamilton i Vettel, zaiskrilo je i između Raikkonena i Bottasa, a također ni Sergio Perez sudar ne može oprostiti Estebanu Oconu...

Utrka s toliko incidenata posljednjih godina rijetkost je u Formuli 1, no Velika nagrada Azerbajdžana zaista je bila kaotična i ponudila neočekivani poredak na vrhu, kao i sudare zbog kojih su vozači međusobno zaratili.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Glavna tema svakako je ono što se dogodilo prilikom letećeg starta između Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela. Britanac je snažno zakočio, vozač Ferrarija ga je zatim u napadu bijesa bočno udario, pritom mašući rukama i ne kontrolirajući adekvatno svoj bolid.

'Teško mi je povjerovati da je namjerno udario u Lewisa,' suzdržava se od žešćih komentara ravnatelj Mercedesa Toto Wolff koji je svjestan da je s međusobnim poštovanjem ova dva vozača gotovo, no mnogi stručnjaci stali su ipak na stranu Vettela i imaju opravdanje za njegov potez.

Nije to bio jedini incident koji vuče repove, jer ponovo je oživio 'finski rat' između Raikkonena i Bottasa koji su se međusobno sudarili u prvom krugu utrke u Azerbajdžanu. To je već treći put, a prije dvije godine bilo je između njih zbilja vatreno na utrkama u Rusiji i Meksiku.

'Ne znam što je on radio. Prerano je kočio i onda kad me vidio pustio je kočnice i zabio se u mene,' izjavio je ljutiti Kimi, a Valtteri tvrdi da nije imao gdje se maknuti i da je on bio taj koji s unutrašnje strane zavoja ima prednost.

Izbio je sukob i unutar Force Indije, jer rivalitet Sergija Pereza i Estebana Ocona rezultirao je skupocjenim sudarom u utrci u kojoj se momčad mogla nadati i pobjedi.

'Nisam mogao učiniti ništa da bih izbjegao sudar, uopće mi nije ostavio prostora. U cijeloj karijeri imam timske kolege koji se žestoko utrkuju, ali ovo što se dogodilo je bilo neprihvatljivo. Nema nikakve logike iza njegovog poteza,' bijesnio je Sergio Perez nakon Azerbajžana, a pred šefovima ekipe su pune ruke posla kako bi svoje vozače doveli u red...