OTIŠAO VELIKI DUNDEE

Preminuo trener Muhammada Alija

02.02.2012 u 13:49

Bionic
Reading

Angelo Dundee, trener najvećeg boksača svih vremena Muhammada Alija (70), preminuo je u srijedu navečer u svom stanu u Tampi na Floridi u 91. godini života

Sin legendarnog trenera Jimmy objasnio je kako je njegov otac prošlog tjedna zaprimljen u bolnicu zbog krvnog ugruška, nakon čega je prošao kroz kratku rehabilitaciju, pa je vraćen kući.

'Dobro je napredovao i onda je počeo imati problema s disanjem. Moja je supruga bila s njim u tom trenutku, hvala Bogu, te je nazvala i rekla da ne može disati. Svi smo otišli k njemu. Svi su unuci bili ondje. Nije želio otići polako,' rekao je Jimmy Dundee.

Dundee je bio poznat kao sjajan motivator koji je bio uz Alija u njegovom kutu u svim njegovim najvećim borbama, kao i uz Sugar Ray Leonarda u većini njegovih najvećih borbi.

U Međunarodnu boksačku Kuću slavnih primljen je 1994. godine nakon karijere koja se protezala na šest desetljeća, a u kojoj je trenirao 15 svjetskih prvaka uključujući Leonarda, Georgea Foremana, Jimmyja Ellisa, Carmena Basilia i Josea Napolesa.

Ipak, najviše će ostati zapamćen po treniranju najvećeg svih vremena s kojim je surađivao više od dva desetljeća počevši od 1959. godine i bio je u njegovom kutu u svim borbama u karijeri izuzev dvije (Hunsaker 1960., Ellis 1971.).