OTAC DEVETERO DJECE

Preminuo slavni hrvač i vlasnik rekorda koji se nikad neće srušiti; zbog njega je uvedeno posebno pravilo, a pobijedio je čak u 122 meča u nizu

  • Autor: D. S.
  • Zadnja izmjena 23.07.2020 16:04
  • Objavljeno 23.07.2020 u 16:04
Carlton Haselrig

Carlton Haselrig

Izvor: Screenshot / Autor: youtube

U srijedu je preminuo Carlton Haselrig, bivši hrvač, MMA borac i NFL igrač. U trenutku smrti imao je 54 godine. Prema informacijama kojima raspolažu američki mediji, slavni sportaš iz Johnstowna preminuo je prirodnom smrću, ali za konačnu potvrdu će se pričekati obdukcijski nalaz

Haselrig je bio zaista vrhunski sportaš koji je ispisao povijest kao jedini hrvač s čak šest NCAA titula u teškoj kategoriji, a naslove je osvajao i u 1. i u 2. Diviziji. Američki portali pišu da je to rekord koji se 'vjerojatno nikad neće srušiti' ,jer je NCAA promijenio pravilo koje je Haselrigu dopuštalo da se natječe i osvaja titule u dvije različite divizije.

Carlton je 2. Diviziju osvajao 1987., 1988. i 1989. godine, a tada su mu NCAA pravila omogućavala da nastupa i u 1. Diviziji koju je također osvojio u svakoj od spomenutih godina, piše Fight Site.

'To je dovelo do formiranja nečega što je postalo poznato pod nazivom 'Haselrigovo pravilo', a isto je zabranilo hrvačima iz nižih divizija da nastupaju u 1. Diviziji', piše ESPN i tako zapravo objašnjava zašto će se njegov individualni rekord sa šest titula teško nadmašiti.

Haselrig je tijekom svojih dana na koledžu upisao nevjerojatan 143-2-1 omjer, a u jednom je trenutku nanizao 122 NCAA meča bez poraza. U Diviziji 1 nije nikada upisao poraz, a Amerikanci ističu i da je imao pobjedu nad tada budućim olimpijskom pobjednikom Kurtom Angleom.

Nakon hrvačke karijere Haselrig je stigao u NFL gdje je bio član Pittsburgh Steelersa i New York Jetsa.

Charlton se potom posvetio i MMA-u u kojem je upisao tri pobjede iz pet profesionalnih mečeva.

Haselrig je iza sebe ostavio suprugu i devetero djece...