TUŽAN DAN

Preminula legenda koja je bila dio 'zastrašujuće četvorke'

04.06.2013 u 17:14

Bionic
Reading

Danas, 4. lipnja 2013, u 75. godini života preminuo je jedan od najvećih igrača u povijesti američkog nogometa David 'Deacon' Jones. Umro je u svojoj kući u Ananheim Hillsu u Kaliforniji prirodnom smrću. Pokoj mu duši

Legendarni se 'Deacon' Jones smatra jednim od najboljih obrambenih igrača u povijesti ovoga sporta, a većina ga analitičara i trenera do dana današnjeg smatra najboljim igračem u povijesti na poziciji defensive enda.

'Smrt Deacona Jonesa označila je nevjerojatno tužan dan za našu organizaciju. On je bio legenda ovoga sporta, kako na terenu, tako i van njega', rekao je povodom njegove smrti Kevin Demoff, izvršni potpredsjednik poslovanja u St. Louis Ramsima, franšizi za koju je Jones odigrao najviše utakmice i postao legendom ovoga sporta.


'Deacon' Jones ostao je zapamćen kao voditelj jedne od najboljih obrambenih linija u povijesti američkog nogometa, kada je u šezdesetima predvodio tzv. 'Fearsome Foursome' (zastrašujuću četvorku) zajedno sa suigračima Merlinom Olsenom, Roseyjem Grierom i Lamarom Lundyjem, igrajući za St. Louis Ramse.

Do dana današnjeg ta se prednja obrambena linija smatra možda i najboljom u povijesti NFL lige, ako je vjerovati stručnim analitičarima toga sporta.