naporna godina

Prekretnica u karijeri: Alonso pristao na ludi angažman izvan F1!

30.01.2018 u 13:58

Bionic
Reading

Momčad Toyote objavila je kako će za nju ove i sljedeće godine nastupati Fernando Alonso u utrkama izdržljivosti, ukljujući i najprestižniju utrku 24 sata Le Mansa...

Slavni 36-godišnji Španjolac slast pobjede zadnji je put okusio davne 2013. godine i silno želi ponovo biti na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

  • +3
Fernando Alonso Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Baš zbog toga odlučio se ove sezone za nešto što u Formuli 1 još nismo imali. Naime, vozit će uz elitno automobilističko natjecanje i utrke izdržljivosti. Potvrdila je to Toyota koja kao veliki favorit ove godine dolazi na utrku 24 sata Le Mansa, bez prave konkurencije nakon što su Audi i Porsche napustili sport. Zanimljivo, japanska momčad nikad još nije trijumfirala na prestižnoj francuskoj trci.

Alonso će nastupiti na svim utrkama FIA-inog prvenstva izdržljivosti ove sezone, osim na onoj u Japanu koja se preklapa s F1 utrkom u Austinu, a McLaren se još jednom pokazao iznimno fleksibilnim u želji da odobrovolji svoju zvijezdu.

'Bit će to veliki izazov i puno toga može poći po krivu, ali ja sam dobro pripremljen i spreman za borbu,' izjavio je Fernando Alonso koji je ovaj vikend u Daytoni po prvi put okusio utrkivanje kroz puna 24 sata.

Automobil Toyote dijelit će sa Sebastienom Buemijem i Kazukijem Nakajimom, a najveća prepreka na putu do pobjeda bit će mu eventualni kvarovi i druga posada iste momčadi koju će činiti Conway, Kobayashi i Lopez.

Španjolac bi trebao odraditi čak 27 utrka ove sezone, a cilj mu je jednog dana imati trostruku krunu: F1 naslov, pobjedu na 500 milja Indianapolisa i u Le Mansu. Utrke izdržljivosti traju od šest do 24 sata...