KREĆE BLOGINHO

Preko dna Panonskog mora u pravcu Brazila

11.06.2014 u 13:10

Bionic
Reading

Zahvaljujući firmi, sponzorima i strašću za nogometom dobio sam priliku za putovanje grande. Mundijal u Brazilu posebna je prilika, a ja imam čast izvještavati za tportal.hr s lica mjesta

Počevši od danas tportal.hr će na dnevnoj bazi objavljivati autorske priče iz Brazila. Svako jutro izlazit će epizode Bloginha, a po potrebi i mogućnostima i kraće crtice uglavnom zabavnog karaktera. Atmosfera uoči utakmica Hrvatske, kao i 'sve sa svim' sadržaj u vrijeme i nakon utakmica ionako se - podrazumijevaju...

Za putovanje imam više nego dovoljan budžet, no limitirane opcije buseva i vlakova prvu etapu putovanja za Sao Paulo pretvorile su u autostop. Zagreb - Budapest lako je prolazna stoperska ruta i nije bilo razloga da sada to prestane biti.

Od pusa kćerkicama do susjedne metropole nije trebalo vise od 12 sati. Uključujući cijelu noć koja uvijek uspori proces. Šest vozača; svi poslovično zanimljivi ljudi kakvi gotovo u pravilu staju. Stara cesta, lijepa priroda, kada čovjek ima dovoljno vremena i volje pravo je pitanje zapravo - zašto ne stopirati?

Prvi vozač, koji je probio led, bio je uniformirani policajac. Inače vožnja s njima znači da ste u nekakvom problemu, sada je slučaj bio obrnut. Pravo osvježenje i dobar pokazatelj za 15 dana puta kojega ću popratit ovim; daj Bože, putopisnim blogom.

Ostatak rute je posve uobičajen, gotovo štreberski. Tri aviona i voila... Sao Paulo. Utakmica desetljeća i hvatanje zaleta za mundijal i tportalov Bloginho. Panonsko more je iza leđa, sljedeća stanica - Brazil.