FW35 U BARCELONI

Predstavljen novi Williams: Može li do pobjede?

19.02.2013 u 10:35

Bionic
Reading

Ekipa Williamsa uoči početka testiranja u Barceloni kao posljednja je predstavila svoj novi F1 bolid za 2013. godinu.

Williams je lansirao FW35, bolid koji nisu stigli napraviti do početka veljače i prvog testiranja u Jerezu. Sada je spreman za dva tjedna isprobavanja u Barceloni, a vozit će ga Pastor Maldonado i Valtteri Bottas

'Grupa talentianih ljudi s velikom maštom i pregršt hrabrosti zajedno je radila na Williams Renaultu FW35. Moramo pričekati do Australije da vidimo što zapravo imamo, ali vjerujemo da je to korak naprijed u odnosu na prošlogodišnji bolid koji je bio konkurentan,' izjavio je Sir Frank Williams na predstavljanju.

Podsjetimo, prošle sezone Williams je došao do senzacionalne pobjede u Barceloni kada je Pastor Maldonado slavi po prvi put u karijeri. Iako su bili prilično brzi, na kraju su završili tek kao osmi u ukupnom poretku konstruktora, zbog brojnih grešaka Maldonada i Senne na stazi.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti kako će se za volanom snaći 23-godišnji Finac Valtteri Bottas, nova potencijalna skandinavska zvijezda kojoj će ovo biti debitantska sezona u elitnom automobilističkom natjecanju.