EKSTREMNI SPORTOVI

Predstavljen 23. Pannonian Challenge: Ovo nije samo sportski događaj već ima i turističku dimenziju jer će Osijek preko njega biti vidljiv u cijelom svijetu

17.03.2022 u 17:43

Bionic
Reading

Tradicionalni 23. Festival ekstremnih sportova 'Pannonian Challenge' u Osijeku će se održati od 15. do 19. lipnja i okupit će najbolje nacionalne i regionalne sportaše, izvijestili su u četvrtak organizatori

'Osjeća se da pandemija koronavirusa lagano slabi i da bi zbog toga 23. izdanje Pannoniana moglo ponovno biti jako i snažno', kazao je na konferenciji za novinare direktor festivala Jurica Barać, napomenuvši pritom kako će se ove godine naglasak staviti na popratna kulturna i glazbena događanja kojih protekle dvije godine nije bilo.

Najavio je dolazak najuspješnijeg hrvatskog BMX vozača Marina Ranteša, trećeplasiranog na prošlogodišnjem Svjetskom BMX Freestyle prvenstvu u Montpellieru, i druge najbolje BMX vozače te potencijalno i neke olimpijske natjecatelje.

Barać očekuje da će i u drugim disciplinama u skateu, rolama i skuteru doći najbolji regionalni i nacionalni sportaši.

Prema riječima, državnog tajnika Ministarstva turizma i sporta Tomislava Družaka, 'Pannonian Challenge' je prerastao okvire Osijeka i Hrvatske.

"Danas se stvaraju novi sportovi i to je dobro za razvoj sporta na globalnoj razini jer mladi ljudi donose nove ideje i extremni sportovi s biciklizmom danas postaju puno atraktivniji od klasičnih sportova i zauzimaju svoj prostor', ocijenio je Družak.

Predstavljeno 23. izdanje Pannonian Challenge, festivala urbane kulture i ekstremnog sporta Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović/PIXSELL

Na upit s koliko financijskih sredstava Ministarstvo financira ovaj projekt, Družak je odgovorio da se posljednje tri godine Pannonian Challenge sufinancira s iznosom između 300.000 i 500.000 kuna. 

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ističe kako je Osijek prepoznatljiv po ovom iznimnom festivalu ekstremnog sporta.

'Ovo nije samo sportski događaj već ima i turističku dimenziju jer će Osijek preko njega biti vidljiv u cijeloj Europi i svijetu, što je dodana vrijednost 'Pannonian Challengea', poručio je Anušić.