SAPUNICA JE ZAVRŠENA

[FOTO] Gotovo je! Erling Haaland od ljeta ima novi klub i postaje najplaćeniji nogometaš; čeka se samo službena potvrda

17.03.2022 u 16:28

Bionic
Reading

Erling Haaland od sljedeće sezone igrat će u Premiershipu. Englezi su uvjereni kako znaju i ime kluba čiji će dres nositi čudesni norveški golgeter

Još u srijedu pisalo se je kako će Manchester City dati 21-godišnjaku plaću kakva se ne odbija, a sada engleski mediji poput The Timesa tvrde da je otpor Haalanda slomljen i da je pristao postati novi igrač 'Građana'.

I prema nekim izvorima iz Borussije Dortmund cijela priča je gotova, bundesligaš će dobiti 75 milijuna eura koliko iznosi odštetna klauzula u ugovoru na kraju ove sezone, a mladi napadač zarađivat će 600 tisuća eura tjedno, odnosno oko 30 milijuna eura godišnje.

Haaland će tako postati najplaćeniji igrač u Premiershipu, zarađivat će više od Kevina de Bruynea (Manchester C.) i Cristiana Ronalda (Manchester U.) koji imaju primanja oko 25 milijuna eura po sezoni.

  • +7
Erling Haaland u dresu Borussije Dortmund Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Inače, za Haalanda su interes pokazivali i Bayern, Real Madrid, Barcelona, PSG, Manchester United, ali ponudi Cityja nitko od ovih velikana nije mogao parirati.

Norvežanin je u Borussiji od siječnja 2020. i zasad je na prosjeku malo većem od gola po utakmici, u 79 nastupa u prvenstvu, Kupu i europskim natjecanjima zabio je 80 pogodaka. Stroj za golove!