SAVRŠENI ŠPANJOLAC, ali...

[FOTO] Rafael Nadal ima svoj najbolji ulazak u sezonu ikada, ali još nije ni blizu rekordera Novaka Đokovića čiji pothvati izgledaju nestvarno

17.03.2022 u 16:08

Bionic
Reading

Rafael Nadal je u sezonu ušao s 18 pobjeda u nizu, a 19. trijumf tražit će u četvrtfinalu Indian Wellsa protiv Nicka Kyrgiosa. Španjolski tenisač lovi i neke rekorde koji su u vlasništvu Novaka Đokovića

Može li netko zaustaviti Rafaela Nadala? Novi izazivač koji želi prekinuti savršenu sezonu Španjolca je uvijek neugodni Nick Kyrgios. Njih dvojica su se na ATP Touru susreli osam puta, a Nadal je nešto uspješniji s pet pobjeda.

'On igra sjajno, zar ne? Jedan je od najtežih protivnika na Touru. Svi znaju koliko je dobar kada je motiviran, vjerojatno će to biti tako i u petak. Bit će to dobar test za mene, dobar izazov. Jako sam uzbuđen zbog našeg dvoboja u četvrtfinalu', rekao je Nadal koji je u prošlosti imao verbalnih sukoba s Australcem.

Inače, Španjolac lovi i neke rekorde. Ukoliko ode do kraja na Indian Wellsu izjednačit će se po broju osvojenih turnira iz serije Masters 1000 sa Novakom Đokovićem. Španjolac je sada na 36, ima jedan manje od srpskog tenisača. Daleko iza njih je Roger Federer s 28.

  • +3
Rafael Nadal, Indian Wells, 2022. Izvor: EPA / Autor: JOHN G MABANGLO

Isto tako Nadal lovi još rekorda koji su u rukama Đokovića i koji na prvi pogled izgledaju neuhvatljivo. Španjolski tenisač je zasad na 18 pobjeda u sezoni, ne zna za poraz, a jedino je upravo Đoković od 1990. imao bolji ulazak u sezonu i to u dva navrata. Godine 2011. Srbin je imao 41 pobjedu prije nego što je osjetio gorčinu poraza, a 2020. je u sezonu krenuo s 26-0.