MAXTV PRVA LIGA

Predsjednik Zagreba postao trener, može li ugroziti Rijeku?

20.07.2014 u 11:02

Bionic
Reading

Zagreb se ekspresno vratio u prvoligaško društvo pa zatim objavio prekid suradnje s trenerom Lokicom. Doduše, zadnjih nekoliko kola i prošle sezone je uz njega na klupi sjedio predsjednik Dražen Medić. Kako više ne bi trošio novce na trenere koje bi prije ili kasnije smijenio, sada se odlučio sam preuzeti momčad

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Neko formalno obrazovanje Medić za taj posao nema, no kako kaže već je devet godina na svakom treningu i nitko ne poznaje ovu momčad bolje od njega. Kao pomoćnika je doveo Željka Kopića koji će vjerojatno odrađivati dio posla za koji ipak treba kakvo takvo iskustvo i znanje.

'Kada smo se ekspresno brzo vratili među prvoligaše imao sam samo jednu želju, da igramo s Rijekom na otvorenju sezone. Ne zato što sam mislio da smo mi bolji, ili nešto slično. Jednostavno, Rijeka je vrlo ozbiljan klub, s vrlo jasnim ciljom u igri i kao takva će nam biti najmjerodavniji pokazatelj da vidimo gdje smo. Svaka druga utakmica može se okrenuti na jednu ili drugu stranu, ali protiv Rijeke toga nema. Tu se mora biti maksimalno organiziran, na vrlo visokoj razini. Zato mislim da je Rijeka idealan test naših trenutnih mogućnosti...,' rekao je trener Medić u najavi utakmice, te dodao kako će sam prepoznati ako neće biti spreman za ovu ulogu.

Na raspolaganju ima mladu momčad s prosjekom oko 21 godine i bez previše iskustva. Za plasman u prvu ligu je bilo dovoljno, no bez nekih većih pojačanja teško je kazati koliko objektivno mogu u prvoligaškom društvu.

Sustav bi trebao biti 4-3-3, s Lovrom Medićem u vršku napada. Prošle sezone je doživio procvat s čak osam postignutih golova u drugoligaškom društvu u 24 nastupa. Sekundirat će mu Gabrijel Boban, lani strijelac 18 pogodaka u 31 nastupu.

Jedina dvojba u sastavu je čini se ona oko Josipa Jurendića. Najiskusniji domaći igrač (27 godina) i kapetan momčadi još uvijek nije potpuno spreman. Ako neće moći, na desni bok će Barišić.

Rijeka je dugo lomila otpor Ferencvaroša no na koncu je pogotkom iz kaznenog udarca probila taj bunker i napravila veliku prednost uoči uzvrata. Imali su potpunu dominaciju u tom susretu, no nedostajala je realizacija. Prodisali su punim plućima tek ulaskom Kramarića (izborio kazneni udarac) koji bi danas trebao krenuti od prve minute.

'Čeka nas jedna mlada, poletna i agresivna ekipa koja povratkom u prvu ligu želi dokazati da je to zaslužila. Nama je, bez obzira što nam utakmica dolazi dva nakon nakon Ferencvarosa, cilj osvajanje bodova u Kranjčevićevoj. Ali to nećemo napraviti s pričom, već moramo bit organizirani. Utakmica u kojoj je Rijeka favorit, ali morati ćemo se dobro pripremiti i odabrati igrače koji mogu odgovoriti zahtjevima ovakve utakmice,' rekao je trener Kek.

Osim duže vrijeme ozlijeđenih igrača (Knežević, Močinić, Maleš, Marić) u sastavu neće biti Jugovića koji odrađuje suspenziju tri žuta kartona, te Čanađije koji nije registriran za ovu utakmicu.

'Tek posljednji trening dat će odgovor tko će nastupiti jer nam je to praktički jedini trening između ove dvije utakmice, ali razmišljam u smjeru da malo promijenim momčad. Samo da malo osvježim momčad i da podignemo agresivnost i brzinu koja nam je malo nedostajala u utakmici s Ferencvarosom. Imamo mi malo širi kadar igrača i možda će mi sad netko pokazati da je zavrijedio koju minutu više,' zaključio je Kek.

Vjerujemo kako se u obranu neće dirati, ali je moguće da se u ofenzivnim ulogama nađu Kvržić, Kramarić i Jahović umjesto Jajala, Jugovića i Krstanovića.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.