MILIJUNSKA UŠTEDA

Predsjednik Cedevite ne oprašta: Uzet će od plaće Maljkoviću!

22.11.2012 u 15:42

Bionic
Reading

Bura oko naglog odlaska trofejnog srbijanskog trenera Bože Maljkovića s klupe Cedevite još se nije stišala, a predsjednik kluba najavljuje da će ga prijaviti klupskoj disciplinskoj komisiji

Na dan kada je Cedevita gostovala u Milanu u 7. kolu Eurolige predsjednik KK Cedevita Mladen Veber vidno razočaran novinarima je rekao:

'Prijavit ću Maljkovića disciplinskoj komisiji kluba jer nitko ne može svojevoljno napustiti svoj posao. Postoji klupski pravilnik, a kazne za takve prekršaje su novčane', kazao je Veber, prenosi Jutarnji list.

No takav rasplet financijski za Cedevitu znači da će uštedjeti ogroman novac, jer ako je vjerovati pričama, Maljković je u dvije sezone trebao koštati Cedevitu između 700 tisuća eura do okruglo milijuna s bonusima.

S obzirom da u klubu baš i nisu bili zadovoljni igrama Cedevite u zadnje vrijeme, da u ABA ligi imaju tri poraza uz dodatak da su tri pobjede jedva izvučene (moglo je biti 5-6 poraza, što bi svima bio šok!) – ušteda spomenutog iznosa itekako je važna.

No činjenica da je Maljković praktički pobjegao iz Zagreba, uz objašnjenje 'o pomanjkanju podrške i izoliranosti', nikako nije dobra za imidž kluba koji se u sedam godina od prosječnog ligaša popeo do Eurolige.

Zbog naglog odlaska Maljkovića klub će do daljnjega voditi pomoćnik Jakša Vulić, a kao novi treneri sve se češće spominju Aco Petrović te Aleksandar Đikić.

Tijekom dana pokušali smo nekoliko puta stupiti u kontakt s Maljkovićem da bismo čuli njegovu stranu priče, ali na mobitel se nije javljao. Tko zna što je pravi razlog? Tek kada se oglasi Maljković, puno će toga biti jasnije.