podrška, ali...

Predsjednik Bayerna poslao ozbiljno upozorenje Kovaču: Ovo je nedopustivo...

30.11.2018 u 09:39

Bionic
Reading

Karl Heinz Rummenigge naglasio je da Bayern želi Niku Kovača kao svoje dugoročno trenersko rješenje, no to će biti moguće samo ako se rezultati u Bundesligi poprave...

Bayern drži peto mjesto i zaostaje devet bodova u Bundesligi za vodećom Borussijom Dortmund, a nakon razočaravajućeg 3:3 remija s Fortunom Düsseldorf njemačka javnost već je pokopala Niku Kovača i počela mu tražiti nasljednika.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Ipak, trijumf 5:1 u Ligi prvaka protiv Benfice produžio je mandat bivšeg hrvatskog izbornika, a ako u subotu svlada Werder u Bremenu, definitivno će dobiti još neko vrijeme da postroji momčad po svom ukusu.

Kapetan Manuel Neuer i ostali nogometaši dali su podršku svom strategu, a uprava bi ga također voljela zadržati, ali ne pod svaku cijenu.

'Svi mi u Bayernu želimo dugo surađivati s Nikom Kovačem. Nije nam želja da bude naš trener samo za Badnjak 2018. godine, nego i 2019. i 2020. godine,' izjavio je predsjedavajući Karl Heinz Rummenigge, ali i dodao:

'Vidim trenera koji se bori i spreman je neke stvari promijeniti. To je nešto što mora napraviti. No, na kraju dana naravno da rezultati moraju odgovarati. Peto mjesto na ljestvici na kraju sezone je nedopustivo.'

Kovač definitivno ostaje pod pritiskom i sljedećih dana nema pravo na pogrešku...