SVE JAČE GLASINE

Pred aktualnim prvakom Rijekom teški tjedni; ovo nikako nije dobro za budućnost kluba

03.01.2018 u 09:36

Bionic
Reading

Pred aktualnim hrvatskim prvakom Rijekom su teški tjedni u kojima nema pravo na velike pogreške, a zasad ne zvuči na dobro, jer se samo priča i piše o odlascima igrača, a ne i o pojačanjima

Godina 2017. bila je povijesna za Rijeku. Po prvi puta u povijesti osvojeno je prvenstvo i prekinuta 11-godišnja dominacija Dinamova koji je završio kao drugoplasirani, a 'šlag na tortu' bio je trijumf u Kupu protiv istog rivala u Varaždinu. Sezona za pamćenje, a odmah na početku nove klub s Rujevice izborio je i skupine Europske lige.

No nije bilo sve idelano. Predsjednik Damir Mišković, čija obitelj je prije nekoliko dana postala većinski vlasnik kluba, otkrio je da se klub financira većinom od transfera po principu dovedi besplatno ili jeftino – prodaj skuplje.

Šampionska momčad polako se počela rasipati (Andrijašević, Ristovski...), nije bilo snage za igranje na dvije fronte (Europa i HT Prva liga) i rezultati su počeli patiti. Sredinom rujna Mišković je otkrio dug od 4,6 milijuna eura prema Social Sportu i postalo je jasno kako će se i dalje prodavati igrači, a onda je upitno hoće li Rijeka pogoditi s prinovama kao što je bio slučaj prethodnih godina.

  • +18
Rijeka slavi naslov prvaka HNL-a Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Na zimsku stanku Rijeka je otišla oslobođena europskih obevza, kao tek četvrta u prvenstvu s 15 bodova zaostatka za vodećim Dinamom, a dojam je popravilo izboreno polufinale Kupa gdje ih čeka Dinamo (jedna utakmica na Maksimiru).

  • +7
Rijeka je pobjednik Kupa 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Stigla je 2018. i siječanjski prijelazni rok, a tu su krenule nove muke za aktualnog prvaka. Napadač Mario Gavranović pojačao je Dinamo, krilni igrač Marko Vešović korak je do poljske Legije, stoper Josip Elez pakira kofere prema Hannoveru, a mogao bi se raspasti i vezni red, jer za veznjake Josipa Mišića i Filipa Bradarića ima više inozemnih upita...

>> Mišković otkrio: Kriv sam! Gavranović i Vešović odlaze jer ih ne možemo platiti

A dolasci? Zasad šutnja! Iako nema sumnje da u upravi Rijeke u tajnosti, sa ograničenim i skromnim financijskim resursima, rade na dolazećim transferima, ali pitanje je mogu li se naći dostojne zamjene za spomenute koji su na izlaznim vratima.

>> Kažnjen svaki igrač Cibalije sa sporne fotke koja je razbjesnila HNS

Rijeka - Rudeš 3:0 (20. kolo 2017./18., 17.12.), sažetak Autor: YouTube