senzacionalni transfer

Na Poljud je stigao besplatno, a mogao bi postati najbolji posao 'bilih' u povijesti

28.12.2017 u 11:24

Bionic
Reading

Ante Erceg (28) je u ljeto 2016. godine stigao u Hajduk iz turskog Balikesirspora bez odštete, u samo sezonu i pol uspio je 'oživjeti' karijeru i sada je na pragu nevjerojatnog transfera koji bi donio najveću zaradu u Hajdukovoj povijesti

Uložio si ništa, nula kuna/eura/dolara, u igrača koji je u netom završenoj polusezoni prvi strijelac drugoplasirane momčadi Hrvatski Telekom Prve lige, a sada ti je na stolu ponuda za njega 'teška' nestvarnih šest milijuna eura!

San je to svih momčadi, no takvom se poslu svojedobno čak ni Zdravko Mamić nije mogao nadati. A on je nadohvat ruke splitskom Hajduku! Da, 'bili' imaju priliku zaraditi čistih šest milijuna eura!

Naime, na Poljud je stigla intrigantna ponuda za Antu Ercega (28). Dijete Splita, ali RNK Splita, svojedobno je sreću potražio u Turskoj, no u Balikesirsporu mu se nije svidjelo te je prije sezonu i pol 'okolnim putem' kao slobodan igrač stigao u Hajduk. I odmah 'procvjetao'. Sjajno se na terenu slagao s Markom Futacsem i bio drugi strijelac momčadi s 11 golova u prvenstvu. Početkom ove sezone sjajni se mađarski napadač ozlijedio pa je golgeterski teret na svoja leđa preuzeo Erceg. Jesenski dio Hrvatski Telekom Prve lige Hajduk je završio na drugom mjestu, a Erceg je drugi strijelac lige s devet zabijenih golova, dok je još četiri dodao u ostalim natjecanjima!

  • +4
Ante Erceg Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

A kako su u Hajduku doslovno svi igrači na prodaju, tako je i Ante Erceg konstantno 'u izlogu'. Početkom ljeta na Poljud je za njega stigla ponuda od milijun eura iz danskog Brondbyja, no svima je jasno da Ante vrijedi puno više. Odlučio je pričekati... I, dočekao je.

Najnovije je ponuda stigla iz SAD-a, momčad Seattle Sounders jedna je od najboljih u MLS-u i za početak nudi šest milijuna eura za odštetu Hajduku dok bi s Ercegom posebno dogovarali visinu ugovora. Čelnici 'bilih' još se nisu oglasili, zna se tek da će se o ponudi raspravljati za nekoliko dana.

  • +3
HT Prva liga, 18. kolo: Rijeka - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Prihvate li 'bili' Seattleovu ponudu Erceg će postati najisplativiji nogometaš Hajduka u povijesti. Došao je za nula kuna, odlazi za šest milijuna. Eura. To je sjajan posao! Bolje i 'jače' transfere od njega do sada su ostvarili tek Nikola Vlašić (za 10 milijuna eura u Everton) te Nikola Kalinić (za sedam milijuna eura u Blackburn).