NAKON 12 GODINA

Pravda Cikatiću: Ovo mi je najslađa pobjeda u karijeri!

Bionic
Reading

Proslavljeni hrvatski borac Branko Cikatić ovih je dana dobio veliku zadovoljštinu na sudu, jer nakon 12 godina - od optužbi da je smrću prijetio Mirku Filipoviću, Općinski sud u Splitu potvrdio je kako je kazneni progon povrijedio ugled, dostojanstvo i čast Branka Cikatića

A zbog svega toga, Branko Cikatić dobit će odštetu od 170.000 kuna jer 2001. u pritvoru je proveo 55 dana. A osim tog iznosa, sud je utvrdio da mu pripada i 30.956 kuna nadoknade troškova.

'Imao sam 276 borbi u životu, ali ova pobjeda mi je najslađa i najdraža. Ovaj meč traje 12 godina, a najteže mi je bilo zbog obitelji, otac mi je umro od srčanog udara, majka nije izlazila iz kuće, probleme su imale i naše kćeri i moja supruga koja je ostala uz mene cijelo vrijeme. Pravda dugo traje, ali je dostižna, to se sada dokazalo, vratilo mi se povjerenje u pravosuđe. U ovom razdoblju uništen mi je posao, izgubio sam milijune, jedino su sportaši ostali uz mene', rekao je za Slobodnu Dalmaciju ovaj majstor borilačkih vještina.

Podsjetimo, u svibnju 2001. nad Cikatićem je otvorena istraga jer je navodno od svojeg tadašnjeg službenika Đina Zekana tražio da ubije Mirka Filipovića. Potom se je Cikatića teretilo i da je od Zekana tražio da ozlijedi Orsata Zovka, tadašnjeg Filipovićeva menadžera.

Istraga je otvorena na temelju Zekanova iskaza, a Cikatić je proveo 55 dana u pritvoru.

No istraga protiv Branka Cikatića zbog svih kaznenih djela obustavljena je u cijelosti 2008. godine.

Cijeli članak pročitajte OVDJE