IZ CRVENOG BOLIDA OBJAVILI

Poznato koliko je oštećen bolid Ferrarijevog vozača Charlesa Leclerca pa tako i tko će startati prvi na VN Monaka

23.05.2021 u 09:25

Bionic
Reading

Charles Leclerc mogao je u subotu navečer odahnuti, vozač Ferrarija zadržao je 'pole position' uoči današnje utrke NV Monaka

Monežanin je kvalifikacije završio na prvom mjestu u neobičnim oklonostima. On je odvozio najbrži krug u prvom pokušaju u trećoj rundi, a u drugom je prebrzo ušao u jedan zavoj i zabio se u ogradu. Zbog njegove nesreće podignuta je crvena zastava i nitko više nije mogao završiti zadnji krug kvalifikacija pa je poredak ostao onakav kakav je bio prije njegovog udesa.

No Leclercu je bio oštećen bolid i u slučaju zamijene dijelova izgubio bi pole position. Izgledalo je da je oštetio mjenjač, ali kasniji pregled je pokazao da nema ozbiljnijih oštećenja, da nije potrebna zamjena i tako će Leclerc startati kao prvi.

Time će Ferrarijev vozač ponoviti nešto što se dogodilo 1936. godine. Tada je Louis Chiron uzeo pole position kao posljednji domaći vozač, a Leclerc će na nedjeljnoj utrci na kacigi nositi posvetu svojem prethodniku.

Inače, Chiron je i zadnji Monežanin koji je slavio na stazi u Monte Carlu – 1931., prije 90 godina. Može li to Leclerc ponoviti i nadmašiti nadmoćnije bolide Red Bulla i Mercedesa?

'U Monacu zapravo imamo prilično puno šansi pretvoriti pole position u pobjedu. Naravno, ako smo puno sporiji, tada će momci iza nas vršiti pritisak. Ali ako imamo razuman tempo, kao što smo imali cijeli vikend, onda sam prilično siguran da je to moguće. Uvijek sam ovdje imao puno nesreće, pa pričekajmo i vidimo', izjavio je Leclerc.