LOPTICOM U GLAVU

Poznata kazna za sramotu u Davis Cupu; oglasio se nesretni sudac

07.02.2017 u 10:29

Bionic
Reading

Branitelj naslova Argentina je ispala u prvom kolu Davis Cupa no glavna priča ovoga natjecanja i dalje je incident koji se dogodio na dvoboju Kanade i Velike Britanije (2-3)

Podsjećamo, u odlučujućem petom meču kanadski tinejdžer Denis Shapovalov u trećem setu je ispustio servis (već je gubio dva 2-0 u setovima) te je nervozno udario po loptici i u glavu pogodio francuskog suca Arnauda Gabasa. Pravila su tu potpuno jasna i sudac je opravdano diskvalificirao 17-godišnjeg Kanađanina.

Tijekom dana mladi tenisač i juniorski wimbledonski pobjednik javno se ispričao zbog svoje nesportske reakcije koja je prouzročila ozljedu suca.

Najvjerojatnije zbog iskrene isprike i zato što nije imao namjeru pogoditi suca Shapovalov nije drastično kažnjen, tek mora platiti sedam tisuća dolara. Disciplinski postupak još nije gotov, ali vjeruje se kako neće dobiti nikakve dodatne sankcije poput suspenzije.

Denis Shapovalov

Oglasio se i nesretni sudac.

'Izgledao sam kao Rocky Balboa. Video je šokantan za pogledati. Tijekom sezone morao sam izbjeći neke loptice, ali ovu nisam mogao. Osjećam se vrlo sretno, jer je sve moglo biti gore. Igrači su bili malo ludi ovih dana. Primijetio sam da je bio bijesan, ali nisma mislio da će me pogoditi', rekao je Garbas koji je na tabletama protiv bolova, a detaljne preglede napravit će kod kuće u Francuskoj.

Gabas je opisao i neposredne trenutke odmah nakon što je primio lopticu u glavu.

'Shapovalov se došao ispričati, bio je prestrašen i šokiran.