SJAJNA UTRKA

Poznat termin druge turističko-sportske manifestacije 'Moslavina Trail'; ne propustite trčanje kroz šumu, a već sada je velik broj prijavljenih

08.06.2020 u 12:20

Bionic
Reading

Druga turističko-sportska manifestacija 'Moslavina Trail' je u subotu (4. srpnja) u Podgariću

Organizatori ovogodišnje manifestacije su klub 'Jump' iz Kutine, turistička agencija Rural Escape Tours iz Hercegovca te turistički vodiči za Bjelovarsko-bilogorsku i Sisačko-moslavačku županiju, a sve se održava pod pokroviteljstvom Općine Berek te drugih jedinica lokalne samouprave s područja Moslavine kao i brojnih sponzora.

Inače, za one koji ne znaju, trail je sportska aktivnost koja je u današnje vrijeme jako popularna, a sinonim je za trčanje kroz šumu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 25. lipnja 2020. godine putem portala Stotinka.hr, startnina iznosi 100,00 kuna, a uključuje bogat startni paket.

Prijave su moguće i nakon navedenog datuma i na dan utrke, no u tom slučaju ne uključuju kompletan startni paket, a više detalja možete saznati na službenom Facebook profilu utrke Moslavina Trail.

Trenutno je prijavljeno više od 250 trkača iz Hrvatske i inozemstva, koji mogu odabrati trčanje sljedećim stazama: 1. Light U14 (cca 8 km/450m+n/m) (djeca 2006. godište i mlađe), 2. Light (cca 8 km/450m+n/m) (odrasli), 3. Canicross (cca 8 km/450m+n/m), 4. Active (cca 16 km/777m+n/m), 5. Challenge (cca 28 km/1200m+n/m).

Osim što staze prolaze predivnom moslavačkom šumom, natjecatelji će trčati i pored povijesnih ljepota poput srednjevjekovne utvrde Garić-grad, Spomenika revoluciji ili ostataka Pavlinskog samostana te najviših vrhova Moslavačke gore, Humka i Vis.

Uz velike utrke, pripremljen je i Mini Moslavina Trail u Podgariću, namijenjen djeci od predškolske dobi do osmaša koji će moći sudjelovati u utrkama dužine od 100 do 1000 metara, a startnina za njih je besplatna. Svi natjecatelji u utrkama dobivaju učesničke medalje, a za one najbolje osigurani su pokali i pokloni sponzora. Uz navedene utrke, sve posjetitelje poziva se da dođu 4. srpnja 2020. u Podgarić jer su pripremljeni i besplatni dodatni sadržaji u suradnji sa brojnim i vrijednim moslavačkim udrugama.

Tu je besplatna grupna tjelovježba, dvije staze planinarenja, potraga za micro:bitovima, jahanje, streličarstvo i izložba fotografija nagradnog natječaja 'Priča o pokretu u prirodi' te mogućnost kupnje lokalno proizvedenih moslavačkih proizvoda.

Na ovogodišnjem Moslavina Trailu, novost je Canicross utrka, odnosno trčanje sa psima stoga se pozivaju svi zainteresirani da prijave sebe i svoje kućne ljubimce i zajedno uživaju u ljepotama Moslavačke gore.

O svemu više čitajte OVDJE.