poljak u problemima

Povratak Roberta Kubice u Formulu 1 pretvara se u potpuni fijasko?

04.03.2019 u 09:56

Bionic
Reading

Iako svi s uzbuđenjem iščekuju povratak Roberta Kubice u Formulu 1 nakon punih osam godina, ta bi se priča mogla pretvoriti u debakl nakon viđenog na testiranju u Barceloni...

Podsjetimo, 2011. godine tada perspektivni Poljak stradao je vozeći jedan reli u Italiji, tijekom priprema za novu sezonu Formule 1. Višestruki prijelomi šake činilo se da su dotukli karijeru momka koji je bio na glasu kao jedan od najbržih vozača svoje generacije, no šest godina kasnije sjeo je ponovo u F1 bolid i pokazao da ga može uspješno voziti, da bi zatim preko uloge test vozača Williamsa dobio priliku ove sezone nakon osam godina ponovo postati regularni član elitnog automobilističkog natjecanja.

  • +3
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, dugo iščekivani povratak mogao bi se pretvoriti u potpuni debakl. Ne samo što je Williams kasnio s dovršavanjem bolida i odaje dojam najsporije momčadi uoči utrke u Australiji, već je i Robert Kubica zapravo apsolutno nespreman za napore kojih ga čekaju.

'Takva je situacija, ne mogu je promijeniti,' priznao je 34-godišnji poljski vozač koji je u Barceloni odvezao samo 268 krugova.

Sve utrke nove sezone Formule 1 koja počinje 16. i 17. ožujka u Australiji ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

'Vraćam se nakon osam godina i vjerojatno razumijem tek 20 posto stvari koje bih trebao razumjeti uoči Australije. Nisam uspio odvesti više od 15 krugova u komadu. Puno je upitnika, ali to je realnost koju ne možemo promijeniti,' zaključio je Kubica.

Problem pobjednika Velike nagrade Kanade iz 2008. godine bit će i mladi talentirani timski kolega George Russell s kojim mu se neće biti lako nositi pa zaista možemo zaključiti da se u ovom trenutku Robert nalazi u iznimno teškoj situaciji i pitanje je hoće li mu poslodavac uopće dati priliku da odradi sezonu do kraja...