jako opasno

Zastrašujuća snimka otkrila kakvu je zapravo dramu proživio Sebastian Vettel

01.03.2019 u 13:19

Bionic
Reading

Dan nakon nesreće Sebastiana Vettela u Barceloni pojavila se snimka koja jasno otkriva brzinu pri kojoj se dogodio defekt na Ferrariju te opasnost koja je prijetila njemačkom vozaču...

Četvrtostruki prvak svijeta može zaista biti sretan što će 17. ožujka u Melbourneu moći nastupiti na prvoj utrci nove sezone elitnog automobilističkog natjecanja.

  • +3
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, u srijedu tijekom zimskog testiranja u Barceloni doživio je tešku nesreću u najbržem zavoju ove španjolske staze, zabivši se nekontrolirano u obližnju ogradu.

Ferrari je loše prošao u ovom incidentu, ali Vettel se nekako izvukao bez ozljeda, iako neki analitičari ovu nesreću uspoređuju s onom Michaela Schumachera iz Silverstonea 1999. godine pri kojoj je njemački velikan slomio nogu.

Što se zapravo dogodio i koliko je bila opasna nesreća pokazala je snimka koja se pojavila tek sljedeći dan na službenoj stranici Formule 1. Naime, došlo je do defekta na kotaču i Vettel nije imao nikakvih izgleda izbjeći zabijanje u zid koje se zaista dogodilo pri velikoj brzini.

Sve utrke nove sezone Formule 1 koja počinje 16. i 17. ožujka u Australiji ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Da se ozlijedio i propustio Melbourne, ne bi bio prvi kojem se to dogodilo, jer prije par sezona Fernando Alonso u jednom sudaru koji nije izgledao tako opasno, 2015. godine u Barceloni nakon kontakta sa zidom i potresa mozga.

Dakle, Vettela je poslužila sreća i prije početka sezone, možda je baš ovo njegova godina u Formuli 1.

Usporenu snimku incidenta pogledajte ovdje.