KRAJ SUSPENZIJE

Povratak Arijana Ademija i obećanje koje se neće svidjeti Dinamovim najljućim rivalima

08.08.2017 u 22:12

Bionic
Reading

Arijan Ademi je u utorak od 19 sati na igralištu Hitrec-Kacianu odradio prvi trening s momčadi Dinama poslije dvogodišnje suspenzije zbog dopinga

Arijan Ademi vratio se u momčad Dinama nakon dvije godine! U utorak navečer odradio je prvi trening s ekipom nakon povratka, a na Hitrec-Kacian došlo ga je pozdraviti 500-tinjak navijača, prijatelja, djelatnika kluba.

Njegovi suigrači u špaliru, gromoglasan pljesak navijača, suza u oku, a zatim trening pa izjave medijima. Dio treninga odradio je u svom dresu s brojem 5 koji će nositi ove sezone. Vratio se brzo Ademi u uobičajen ritam jednog nogometaša Dinama.

'Pa dosta teško je bilo, umorio sam se. Nisam dugo trenirao s ekipom, ali sretan sam i drago mi je što sam ovako umoran. Ovo je velika sreća, najsretniji sam čovjek danas. Nemam riječi, zahvaljujem svim navijačima i ljudima u klubu, hvala svima što su došli u ovakvom broju. Svaka čast. Obećajem da ću vratiti naslov prvaka u Zagreb', rekao je na kraju emotivnog komentara Ademi za gnkdinamo.hr.

  • +6
Otvoreni trening Dinama i povratak Arijana Ademija Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Podsjetimo, nakon pozitivnog dopinškog nalaza Arijana Ademija poslije utakmice 1. kola Lige prvaka protiv Arsenala, 16. rujna 2015. godine, igrač Dinama dobio je četverogodišnju suspenziju. 

Disciplinskom je sudu Uefe na tu odluku uložena žalba, a krovna je europska nogometna organizacija ipak potvrdila odluku o suspenziji.

No na proljeće 2015. godine uložena je žalba CAS-u, Sportskom arbitražnom sudu, koji je donio konačnu odluku i smanjio suspenziju Arijanu Ademiju.